Schiffer András: Semmi szerepem nincs az LMP dolgaiban

parlament, plenáris ülés, országgyűlés, schiffer andrás és szél bernadett
Vágólapra másolva!
Mint ismert, Schiffer Andrást is lefotózták múlt hét pénteken, mikor távozott a Magyar Nemzet Szalon nevű eseményről. Az LMP alapítója és egykori elnöke most azt mondta az Origónak, hogy semmilyen szerepet nem játszik a Szél Bernadett és Hadházy Ákos által vezetett párt ügyeiben. Távol akarja tartani magát a választási kampánytól, a Simicska Lajos közeli rendezvényre pedig csak azért ment el, mert meghívták. 
Vágólapra másolva!

Ellenzéki és kormánypárti médiumokban is elmondtam már, hogy április 8-a éjfélig semmilyen módon nem kívánok részt venni a választási kampányban - válaszolta Schiffer András az Origónak annak kapcsán, hogy a pénteki Magyar Nemzet Szalon névre keresztelt eseményen az LMP alapítóját és volt elnökét is lefotózták. Schiffer most közölte, hogy

semmilyen szerepe nincs az LMP-ben,

ahogy az LMP különböző dolgaiban sem játszik szerepet, a Szél Bernadett és Hadházy Ákos vezette pártról pedig a választásokig nem is kíván nyilatkozni.

Schiffer András Forrás: Origo

Arra is felhívta figyelmet, hogy nem jár LMP-s rendezvényekre, sem a miniszterelnök-jelölt állításon, sem pedig a decemberi alkalmakon nem volt ott. Ennek kapcsán kijelentette, hogy ezt a döntést ő hozta meg, mert távol akarja tartani magát "az egész kampánytörténettől". Azt mondta, hogy a Magyar Nemzet Szalonon csak azért vett részt, mert meghívást kapott.

Schiffer ebben semmi különöset nem lát. Jelezte, hogy az üggyel kapcsolatban a Facebook-oldalán kifejtette az álláspontját, és bár nem egy "perlekedős típus", ezúttal fontolgatja, hogy jogi lépéseket tegyen.