Soha nem látott támogatás a Soros-terv ellen

Kovács Zoltán
Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott a nemzeti konzultáció végleges részvételi adatairól Budapesten, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-ben 2018. január 10-én. A kormányszóvivő kijelentette, hogy teljesen feldolgozták a nemzeti konzultáció adatait. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy a magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a "Soros-tervet", a kötelező betelepítést, és minden olyan politikai akciót elleneznek, amely ennek megvalósítására irányul.
Vágólapra másolva!
Több mint 2,3 millió válaszadó utasította el a Soros-tervet a nemzeti konzultáción, ami azt mutatja, a magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a Soros-tervet - erről Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt a konzultációt értékelő sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Teljesen feldolgozták a nemzeti konzultáció adatait; az eredmények arról tanúskodnak, hogy a magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a Soros-tervet, a kötelező betelepítést, és minden olyan politikai akciót elleneznek, amely ennek megvalósítására irányul - jelentette ki a kormányszóvivő a bedobozolt kérdőívek előtt.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint 2 356 811 űrlapot küldtek vissza: postai úton 2 178 320, interneten 178 491 érkezett. Mind a hét kérdés esetében 2,3 millió felett volt a Soros-tervet elutasító válaszok száma.

Kovács Zoltán: A magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a "Soros-tervet" Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A kormányszóvivő a beérkezett ívek száma alapján minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a Soros-tervről szólót. Hangsúlyozta, hogy a feldolgozást a január 31-ei határidő előtt befejezték, és adatvédelmi szempontból megfelelően tárolták a válaszokat.

A kormány nem adja be a derekát

Felidézte, a kérdések az évi egymillió migráns Európába telepítésére, a Brüsszel által elutasított határvédelmi kerítésre, a kötelező szétosztásra, a bevándorlónkénti 9 millió forintos állami támogatásra, a velük szembeni elnézőbb bánásmódra, a nemzeti kultúrák háttérbe szorítására, a bevándorlást ellenző országokkal szembeni politikai támadásokra vonatkoztak.

Kovács Zoltán nyomatékosította:

a magyarok elutasítanak minden olyan érvet, tervet, igyekezetet, amivel arra próbálják rávenni Magyarországot, hogy bevándorlóországgá váljon.

Ennek megfelelően a kormány következetesen elutasítja azon kísérleteket, amelyekkel zsarolni, fenyegetni próbálják, hogy "beadja a derekát" és engedelmeskedjen a brüsszeli elképzeléseknek.

Ellenállni a nyomásnak

Úgy fogalmazott, az elmúlt napok történései mind azt tanúsítják, hogy Magyarországot további támadások érik majd a bevándorlásról kialakított álláspontja miatt. Megemlítette például Judith Sargentini keddi budapesti látogatását; az európai parlamenti képviselő készíti a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést. Felidézte azt is, hogy Soros György vidéki irodahálózatot hozna létre. Ugyanakkor a kormány legfontosabb feladata, hogy ellenálljon a nyomásnak, a befolyásolási kísérleteknek - fűzte hozzá.