Felmentették a nyíregyházi kórház volt főigazgatóját

Vágólapra másolva!
Nem jogerős ítéletével felmentette a hűtlen kezelés vádja alól a Nyíregyházi Törvényszék a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház korábbi vezérigazgatóját.
Vágólapra másolva!

- olvasható a szon.hu-n.

A nőt, aki 2012. április 1-jétől 2015. február 5-ig töltötte be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezér-, majd főigazgatói tisztségét, korábban az elsőfokú bíróság hűtlen kezelés miatt

1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte,

és három évre eltiltotta attól, hogy gazdasági társaságokban vezetői tisztséget töltsön be.

- mondta Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek.

Arról is beszélt, hogy a döntés meghozatala során a vádlott figyelemmel volt a közbeszerzési eljárás kiírásának, lefolytatásának, valamint az eredményhirdetés körülményeire is. A szakértői vélemény alapján a törvényszék megállapította, hogy

a közbeszerzési eljárásban kihirdetett nyertes ajánlattevő pályázata a kiírásnak nem felelt meg.

A pályázat ellentmondásos volt és összességében nem tartalmazott kedvezőbb feltételeket, mint annak a cégnek az ajánlata, amellyel az intézmény szerződést kötött.

A törvényszék megállapítása szerint M. Cs. vádlott vagyonkezelői kötelezettségét nem szegte meg, az egészségügyi intézmény részére vagyoni hátrányt nem okozott, az nem is állt szándékában. A bíróság a vádlottat az ellene emelt vád alól bűncselekmény hiányában mentette fel.