A szekszárdi közgyűlés határozatban utasította el a Soros-tervet

Vágólapra másolva!
A szekszárdi közgyűlés csütörtökön határozatban utasította el a "Soros-tervet" és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön.
Vágólapra másolva!

A határozat szerint az önkormányzat "a településekre komoly fenyegetést jelentő, tömeges betelepítés miatt felkéri Magyarország kormányát, hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen". A döntést kilenc igen szavazattal, négy ellenében fogadták el.

Az Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester által előterjesztett határozat az Európai Parlamentnek a nemzetközi védelmet kérő emberek szponzorálásáról szóló, 2017. november 16-ai határozatát idézte, amely szerint "egy kérelmezőt szponzoráló szervezetnek gondoskodnia kell (.) a kérelmező a szponzor székhelye szerinti tagállamban való tartózkodásáról". Ez valójában azt jelenti, hogy a civil szervezetek a bevándorlás szervezésében és a bevándorlók szétosztásában aktív szerepet játszhatnak - olvasható a polgármesteri előterjesztésben.

A közgyűlésnek egyértelművé kell tennie, hogy nem kér Soros György bevándorlásszervező irodáiból, ez nem párt-, hanem településpolitikai kérdés - mondta Ács Rezső.

A közgyűlés arról is határozott, hogy ingyen átadja az államnak a szekszárdi honvédelmi sportközpont céljára kiválasztott területet. A szekszárdi az egyike lesz annak a 16, lőtérrel ellátott létesítménynek, amely a honvédelmi nevelést nyújtó sportágak, szabadidős tevékenységek helyszíne lesz.