Vágólapra másolva!
Nem volt aláíráshoz kötve a belépés a Momentum-fórumra.
Vágólapra másolva!

A 2017. december 5. napon az origo.hu-n megjelent "Törvénytelenül gyűjt aláírásokat a Momentum" című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy "a Momentumosok csak azzal a feltétellel engedték be a nyilvános fórumra a "vendégeiket", amennyiben aláírásukkal - és persze személyes adataik megadásával - támogatták a népszavazási kezdeményezésüket", továbbá, hogy "csak azt engedték be a fórumra, aki kitöltötte hiánytalanul az aláírásgyűjtő ívet, azaz akár akarata ellenére is támogatta a párt népszavazási kezdeményezését".

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy "ha valaki kíváncsi volt a fórumra, köteles volt támogatni a "nagyszerű", - egyébként a civiltörvény visszavonásáért indított - kezdeményezést -, hanem azért is aggályos, mert úgy kellett kiadnia a résztvevőknek a személyes adataikat, hogy egyébként vélhetően azt nem szerette volna, csak esetleg kíváncsi volt a párt ömlengéseire".

A valóság ezzel szemben az, hogy a fórumon való részvételnek nem volt feltétele a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény visszavonásáról szóló népszavazási kezdeményezés támogatása, annak aláírása nem volt kötelező. A kezdeményezés aláírása önkéntes volt.