Saját munkahelyén is zaklatott nőket Havas Henrik - az ATV végleg elzavarta

Havas Henrik elhagyja az z ATV-t
Vágólapra másolva!
Véget ért az ATV belső vizsgálata Havas Henrik ügyében. Kiderült: a szexuális zaklatással többszörösen lebukott tévés saját munkahelyén is zaklatott nőket, sőt közszereplőket is. Az ATV vezetősége szembesítette Havast a vizsgálat eredményével, és közölték vele, hogy nem hosszabbítják meg a jövő héten lejáró szerződését. Azaz, elzavarják.
Vágólapra másolva!

A Zoom.hu számolt be Havas kirúgásáról, mert ez lényegét tekintve természetesen kirúgás.

Az ügy két hete kezdődött, amikor az Index megírta, hogy Baukó Éva zaklatója, akiről a Facebookon ír, Havas Henrik. Utána az RTL Klub is sejttette, hogy kiről lehet szó, egy nappal később pedig Baukó Éva interjút adott a TV2 Tények című hírműsorának. Ebből kiderült, hogy Havas Henrik anális szexre akarta rávenni, és amit különösen súlyosnak tartunk, fenyegetőzött is: azt mondta a fiatal lánynak, hogy tönkreteszi majdani karrierjét, ha nem engedelmeskedik.

Havas Henrik elhagyja az ATV-t Forrás: Origo

Néhány nappal később Molnár Anikó is hasonló dolgokról számolt be, pontosabban, őt fogdosta is Havas, sőt egyszer erőszakkal megcsókolta. Máskor pedig vibrátort vett neki, hogy így provokálja. Havas a vibrátort elismerte, azt mondta, hogy ez egy jó vicc volt.

Az ATV azonnal vizsgálatot rendelt el, és levették Havast a képernyőről. Még az ismétléseket sem engedték bemutatni.

A vizsgálat idején előkerült egy régebbi show-műsor felvétel, amikor Havas Henrik Görög Zitát fogdossa, és Görög Zita kifejezetten tiltakozik ez ellen. Majd a TV2 Tényekben Havas egyik üzlettársnője is nyilatkozott, vele példátlanul trágár volt a tévés. Anális szexet és Havas primitív kifejezését idézve, franciázást akart az üzletasszonytól, rángatta is, és az asszony elmondása szerint azért nem tudta csak megerőszakolni, mert Havas részeg volt. Az asszony vallomásának külön érdekes része, hogy kiderült: Havas a saját feleségéről is gusztustalanul beszélt.

A Zoom.hu úgy tudja, hogy az ATV belső vizsgálatából kiderült, hogy

Havas az ATV munkatársnőit is zaklatta, volt akit fogdosott, másnak ajánlatott tett, és több közszereplőt is zaklatott.

Ők nem akartak a nyilvánosság elé állni, de a vizsgálat megállapította, hogy őket is molesztálta.

Havas Henrik elhagyja az ATV-t Forrás: Origo

A Zoom.hu arról is ír, hogy az ATV-t az is irritálta, hogy a Jobbik YouTube-csatornán közzétett 'tévéje" a csatorna székháza előtt vadászott információkra.

A Jobbik természetesen folyamatosan védte Havas Henriket, hiszen a balliberális tévés ezúttal a Jobbik háziszerzője lett, komikus propagandakönyvet írt Vona Gáborról.

Az ATV tehát a belső vizsgálat eredményének ismertetése után közölte Havas Henrikkel, hogy nem hosszabbítja meg december 31-én lejáró szerződését. A zoom.hu elérte Havast, aki nem kommentálta a döntést, mondván, tiszteletben tartja az ATV kérését. Példátlan lojalitás és őszinteség, főleg azok után, hogy szinte naponta hazudott valamit munkahelyéről.

Viszont továbbra is azt próbálja kommunikálni, hogy perelni fog. Meglepődnénk, hogyha egy sokszorosan zaklatással vádolt, bukott tévés tényleg bíróságra menne.

Az ügy kirobbanása után az Origo is sokszor foglalkozott Havas Henrik botrányával. Hogy kicsoda is valójában Havas, arról a múlt héten írtunk.