Elindult a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója

Budapest, 2017. december 1. Téltündérjelmezbe öltözött segítő a Baptista Szeretetszolgálat 14. karácsonyi adománygyűjtő Cipősdoboz akciójának megnyitóján Budapesten, a Deák téren 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Pénteken kezdetét vette a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója, amelynek keretében idén hatvanezer doboznyi ajándék összegyűjtését tűzte ki célul a szervezet.
Vágólapra másolva!

A Baptista Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezi meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte 200 gyűjtőponton várják december 20-ig a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat – mondta el Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az akció pénteki megnyitóján, a budapesti Deák Ferenc téren.

Aki nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal vagy a szervezethez önkéntesként csatlakozva is segítheti az akciót.

Budapest, 2017. december 1. Gyerekek a Baptista Szeretetszolgálat 14. karácsonyi adománygyűjtő Cipősdoboz akciójának megnyitóján Budapesten, a Deák téri Cipősdoboz várban 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az ügyvezető felidézte, hogy az adománygyűjtés 2004-es elindulásakor csupán egy gyűjtőponton várták az ajándékokat, amelyekből az első évben 5000 darabot sikerült összegyűjteni. Idén már mintegy 1000 önkéntes segíti a szervezet 3000 dolgozóját, akik 200 helyszínen várják a gyerekeknek szánt, kor és nem szerint felcímkézett cipős dobozokat, amelyekből tavaly 41 ezer 170 darabot sikerült összegyűjteni.

A csomagokba elsősorban játék, könyv mellett nem törékeny holmikat és nem romlandó édességeket várnak elsősorban. A doboz alját és a tetejét külön kell becsomagolni, és fel kell tüntetni, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánják az ajándékot.

Budapest, 2017. december 1. Téltündérjelmezbe öltözött segítő a Baptista Szeretetszolgálat 14. karácsonyi adománygyűjtő Cipősdoboz akciójának megnyitóján Budapesten, a Deák téren 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Vujity Tvrtko, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a pénteki eseményen kiemelte: a Deák téri ponton leadott dobozokat nyomkövetővel is ellátják, így az ajándékozó a feladástól egészen a célba érkezésig végigkövetheti a doboz útját.

Idén a Liliput Játékvilág jóvoltából a cég weboldalán online is lehet ajándékot készíteni. A virtuális kosárba került termékeket a vállalat dobozba teszi és eljuttatja a szeretetszolgálathoz, amely a többi ajándékkal együtt ezeket is rendezvényein osztja szét a rászorulók között.