Gulyás Gergely: Egyedülállóan sikeres a nemzeti konzultáció

nemzeti konzultáció
Vágólapra másolva!
Egyedülállóan sikeresnek nevezte a jelenleg zajló nemzeti konzultációt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője. Ez a legnagyobb társadalmi támogatást kiérdemlő akcióterv 1990 óta.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely elmondta: múlt péntekig

több mint 1,9 millióan töltötték ki a konzultációs ívet.

Soha semmilyen hasonló akcióban nem vettek részt ennyien Magyarországon, ez a legnagyobb társadalmi támogatást kiérdemlő akcióterv 1990 óta - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A részletes adatokat ismertetve kifejtette: a péntekig kitöltött 1 909 458 kérdőívből 1 754 128 nyomtatott, a többit az interneten válaszolták meg. A feldolgozás akkori állása szerint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. 599 500 darab küldeményt vizsgált át és bontott ki, ebből pedig a Kopint-Datorg Kft. 489 265-öt szkennelt és értékelt ki.

A frakcióvezető megerősítette továbbá: a Fidesz képviselőcsoportja egyhangúlag döntött annak a parlamenti határozati javaslatnak a beterjesztéséről, amelyben egyértelműen elutasítanák a felső korlát nélküli betelepítést.

Nemzeti konzultáció Forrás: Origo

A kormánypárt azt szeretné, ha a kérdésben nemzeti egység jönne létre az Országgyűlésben, ha már az Európai Parlamentben (EP) ez nem sikerült. Ott ugyanis nem volt olyan magyar balliberális EP-képviselő, aki a betelepítési EP-javaslat ellen szavazott volna - mondta.
Ha a magyar parlamentben egység alakulna ki, az egyértelmű üzenet lenne az Európai Uniónak, hogy a magyar politikai elit párthatárokra való tekintet nélkül utasítja el a felső korlát nélküli betelepítést - tette hozzá Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy a rendőrség szerint Soros György nem jelent veszélyt az országra, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: "Al Caponét is adócsalás miatt ítélték el", tehát önmagában az, hogy egy konkrét feljelentést - amely alkotmányos rend megváltoztatására vonatkozott - a hatóság elutasított, nem jelent sokat.

Több százezer ember magyarországi befogadását szorgalmazni "politikailag a legsúlyosabb bűnnek tekinthető, de büntetőjogi relevanciája ettől még nincsen" - fogalmazott. Hozzáfűzte: "Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, amit bajnak tartunk,

Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, ami veszélyes".