15 éves diáklányokkal volt szexuális kapcsolata a budapesti tanárnak

Vágólapra másolva!
Enyhítették a büntetését annak a budapesti tanárnak, aki két diákjával folytatott viszont. A lányok 15 évesek voltak amikor lefeküdtek a tanárukkal.
Vágólapra másolva!

A férfit korábban első fokon 3 év börtönre ítélték, és 5 évre eltiltották a tanítástól. Az indoklás szerint ugyanis

2010 és 2012 között két 15 éves tanítványával intim viszonyba került.

A férfi ugyan nem volt erőszakos a lányokkal, de a kapcsolattal az erkölcsi és pszichoszexuális fejlődésükre rossz hatással volt.

A férfi korábban azzal védekezett, hogy

A kapcsolatukat azonban soha nem tagadta.

A másodfokú bíróság most a korábbi ítéletet 2 évre enyhítette. Az indokolás szerint objektív bizonyítékok vannak arra, hogy az ügyben szereplő intézmény oktatási intézményként működik, függetlenül attól, hogy nem állami iskola, hanem egy egyesület üzemelteti.

A tanúként meghallgatott diákok és tanárok is megerősítették, hogy az iskolai élet mindennapjaiban a tanár, diák és oktatás kifejezéseket használják,

a tanulók nagy része átlagosan 15-16 éves.

A másodfokú bíróság szerint a férfi hosszú évek óta pedagógus, akinek a gyerekek oktatásán túl az erkölcsi fejlődésükkel és a nevelésükkel is foglalkoznia kell.

A büntetés kiszabásánál azonban a bíróság most figyelembe vette az elkövetés óta eltelt 6 és fél évet is. Többek között ezért enyhítette a korábbi ítéletet.

Azon azonban nem változtatott, hogy öt évig nem taníthat a férfi.

Az ítélet jogerős.