Határozati javaslatot nyújt be a Fidesz a kötelező kvóták elutasításáról

Szinte az előző "fogással" egy időpontban az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjánál 30 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.
Vágólapra másolva!
A Fidesz-frakció országgyűlési határozati javaslatot terjeszt elő ezen a héten, elutasítva benne azt az európai parlamenti határozatot, amely felső korlát nélküli, kötelező betelepítést akar rákényszeríteni az Európai Unió minden tagállamára - közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

A magyar Országgyűlésnek is döntő beleszólása kell hogy legyen abba, milyen elosztási rendszert akar elfogadni az EU - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

"A kvótarendszer már csődöt mondott, ezért kár ezt továbbra is erőltetni. (...) Kizárólag magyar nemzeti hatáskör az, hogy bevándorláspolitikai kérdésekben döntsünk" - fogalmazott Gulyás Gergely. Közölte: elutasítják azt az uniós döntéshozatali mechanizmust, amelynek első lépéseként

az Európai Parlament minden Európába érkező menedékkérőt felső korlát nélkül osztana szét.

Illegális migránsok az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjánál Forrás: police.hu

Hozzátette, hogy ez ráadásul azoknak az országoknak lenne a legsérelmesebb, amelyek eddig nem vagy csak nagyon kevés embert fogadtak be, azaz kifejezetten Közép-Európát és azon belül Magyarországot fenyegeti ez a döntés. Szavai szerint

az EP-határozat mögött "a Soros György által meghirdetett bevándorláspolitikai szemlélet" áll.

Gulyás Gergely arra hívta fel az ellenzéki képviselőket, csatlakozzanak a Fidesz-KDNP-frakcióhoz a felső korlát nélküli betelepítési kvóták elutasításában.

Azzal kapcsolatban, hogy az LMP-s Hadházy Ákos kamunak minősítette a visszaküldött nemzeti konzultációs ívek számát, Gulyás Gergely azt mondta: Hadházy Ákos vagy tudatosan állít valótlant, vagy "képességei folytán nem sikerült egy nem túl bonyolult eljárásmódot megértenie". A postán visszaérkezett és a feldolgozott kérdőívek száma ugyanis értelemszerűen eltér, hiszen először beérkezik a boríték, majd azt felbontják, és ezután értékelik ki a kérdőívet - közölte.