Idős emberektől loptak, aztán mindent visszaadtak

Vágólapra másolva!
A négy férfi egy kecskeméti és egy budapesti idős embert lopott meg. A módszerük mindkét esetben ugyanaz volt: a telefonos tudakozótól megszerezték az áldozatok címét, nevét és telefonszámát, aztán egyikük telefonált, és azt mondta, hogy az áramszolgáltató munkatársa. Az egyik áldozatnak azt mondták, hogy a villanyóráját cserélik le, a másiknak pedig azt, hogy túlfizetése van, azt mennek elszámolni vele. Az egyik helyről közel kétszázezret, a másikról 750.000 forintot vitték el, de a négyfős banda két tagja minkét esetben mindent visszafizetett.
Vágólapra másolva!

A kecskeméti idős házaspár lakásába bejutva egyikük közölte, hogy az egyébként 100 ezer forintba kerülő villanyóra csere most kedvezményesen 50 ezer forint. A házaspár fizetett is. Ezután

a férfi az udvari kamra ellenőrzése ürügyén kicsalta őket, a másik férfi pedig a házból pénzt, egy arany pecsétgyűrűt és karikagyűrűt lopott el összesen

185.000,- Forint értékben.

Később a tolvajok megtérítették az idős házaspár kárát.

A 86 éves budapesti férfi lakásában a négyfős banda egyik tagja úgy tett, mintha ellenőrizné a villanyórát, aztán írásra alkalmas helyet kért.

Azt mondta, hogy akkor tudja odaadni a 11 ezer forintnyi túlfizetését, ha vissza tud adni húszezresből. Az idős férfi a kamrában tartott 750 ezer forint megtakarítását elővette és abból visszaadott a vádlottnak. Közben megjelent a lakásban a tolvaj társa, azzal, hogy a konnektorokat jött ellenőrizni.

Az idős férfi körbevezette őt a lakásban, ezalatt pedig 60 éves társa ellopta áldozatuk összes megtakarított pénzét.

Az idős férfi kárát teljes egészében megtérítették.