A Fidesz-frakció kezdeményezi a migránspárti EP-határozat megvitatását

Illegális bevándorlás - Olaszország
Cona, 2017. november 16. Az életkörülményeik miatt tiltakozó illegális bevándorlók conai táborukból a 85 kilométerre fekvő Velence felé mennek 2017. november 16-án. A migránsok tüntetését az USB olasz szakszervezet támogatja. (MTI/EPA/Andrea Merola)
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, hogy a Fidesz-frakció kezdeményezni fogja hétfőn, hogy az Országgyűlés vegye napirendre azt az Európai Parlamenti határozatot, amely gyakorlatilag a "Soros-terv" több pontjának végrehajtását vetíti előre. Ez a határozat többek közt tartalmazza a kötelező, felső korlát nélküli kvóta bevezetését és az Európába érkező migránsok automatikus elosztását.
Vágólapra másolva!

Halász János azt mondta, az Európai Parlamentben már

elfogadtak egy "minden eddiginél veszélyesebb, migránspárti" határozatot, amelyben benne van egyebek mellett a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta,

az Európai Unióba belépő migránsok automatikus elosztása és a családegyesítések felgyorsítása.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Olyan dolgok szerepelnek ebben a határozatban, amelyeket nem hagyhat szó nélkül Magyarország sem - mondta a szóvivő. Ezért kérik, hogy a Parlament is tárgyaljon erről, így minden képviselő állást foglalhat az EP-határozatról.

Az EP plenáris ülése múlt csütörtökön hagyta jóvá a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot, így ennek alapján kezdődhetnek majd meg az intézményközi egyeztetések, amint a tagállami kormányokat tömörítő tanács is kialakítja az álláspontját.

Cona, 2017. november 16. Az életkörülményeik miatt tiltakozó illegális bevándorlók conai táborukból a 85 kilométerre fekvő Velence felé mennek 2017. november 16-án. A migránsok tüntetését az USB olasz szakszervezet támogatja. (MTI/EPA/Andrea Merola) Forrás: MTI/EPA/ANSA/Andrea Merola

Halász Jánost kérdezték arról is, hogy a kormány december 1-jéig meghosszabbítja a nemzeti konzultáció visszaküldési határidejét. A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta:

Szerinte Soros György "frontális támadást indított", azt szeretné, hogy másik, egy bevándorláspárti kormány kerüljön az Orbán-kormány helyére.

Arra, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke betekinthetett a nemzeti konzultáció kérdőíveinek feldolgozásába, és úgy látta, nem érkezhetett vissza annyi kérdőív, mint amennyit mondanak, a szóvivő úgy reagált:

Hadházy Ákos szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott ívek számával.

Halász János ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kormány hétfőn nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket azért, hogy semmi kétség ne merülhessen fel.