Vona Gábor a Spinozában: az év legnevetségesebb bukásának újabb fejezete

Vona Gábor a Spinoza Házban
Vágólapra másolva!
Egyre nevetségesebb helyzetben van a balliberális "elit" fellegvárának tartott Spinoza Házban tartott politikai akció mindkét részvevője. Az antiszemita botrányokkal szó szerint naponta lebukó Jobbik elnöke, Vona Gábor egy múlt heti rendezvényen megpróbált udvarolni a baloldalnak és ehhez segített a pártállami diktatúra rádiósa, még a Klubrádióból is kiebrudalt Rangos Katalin. Vonával emiatt újabb és újabb jobbikosok fordulnak szemben, elfogadhatatlannak tartják a teljesen felesleges és értelmetlen hízelgését a balliberálisok felé. Az attrakciót levezénylő nyugdíjas rádiós ellen meg sorban tiltakoznak baloldali értelmiségi emberek. Most Rangos Katalin az ATV-ben próbált magyarázkodni. Hogy máshogyan: szánalmasan. 
Vágólapra másolva!

Rangos Katalin fő "gondolata" a következő volt: miért ne csinálhatna az antiszemita Jobbik elnökével riportot, hiszen egy orvos sem kérdezi meg vakbélműtét előtt a betegtől, hogy az bal- vagy jobboldali gondolkodású.

Vona Gábor a Spinoza Házban Forrás: Béli Balázs

Nem túlzunk. Ezt maga Rangos Katalin mondta, a Kádár-rendszer diktatúrájában szocializálódott, mindenhonnét kikopott vagy elzavart rádiós.

Ha jóindulatúak vagyunk Rangossal, akkor azt írjuk: ostobaságokat beszél, szeret locsogni, gondolkodás nélkül, esetleg nem is erőssége a gondolkodás. Ha kevésbé jóindulatúak vagyunk, akkor azt írjuk: (mérhetetlenül ügyetlenül, de gátlástalanul) ravaszkodni próbál.

Forrás: Facebook

Hiszen nem az a probléma, hogy egy újságíró - már amennyiben Rangos Katalin, a baloldalhoz szemérmetlenül dörgölőző nyugdíjas rádiósnő annak nevezhető - interjút csinál egy vállalhatatlan politikussal. De egy nyilvánvaló kampányrendezvényen, nyilvánvalóan politikai céllal hízelegni egy Vona Gábornak, tőle érdemben semmit nem kérdezni, sőt, megpróbálni elfogadtatni a saját oldalával az elfogadhatatlant - ez gyalázat.

Rangos Katalin arról is beszélt, hogy szerinte jó beszélgetés volt, sokan gratuláltak neki a helyszínen (mint megtudtuk, 70 ember volt a Spinoza Házban), és az utána levő cirkusz nem volt jogos. És hogy 2 ezer forintot kellett fizetni a nézőknek a Vona-Rangos műsorszámért.

Tegnap részletesen megírtuk, ki is Rangos Katalin. Felidézzük ismét.

Tehát: ki is Rangos Katalin?

A pártállamban szocializálódott, Aczél Endre volt a mentora, de a balliberális tájékoztatás csúcsára 2002 és 2010 között került, a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok idején. Volt programigazgató az MTV-ben, tévéelnöki tanácsadó, majd évekig a Magyar Rádió közalapítványának az elnöke.

Kádár Jánostól, tehát a pártállami diktatúrától kezdve Bajnaiig kommunista, baloldali vagy balliberális kormányok gátlástalan, törleszkedő kiszolgálója. A Klubrádióból idén távozott: hogy kirúgták, mert kevesen hallgatták a műsorát, vagy maga ment el, mert meg akarta előzni az elzavarását, nem lehet pontosan tudni, egymásnak ellentmondó véleményeket hallottunk erről. Ami biztos: egy nappal 65. születésnapja előtt jelentette be, hogy "kölcsönösen megfáradt a kapcsolatuk" a Klubrádióval. A szereplésekhez görcsösen ragaszkodó Rangos Katalinról persze nehéz elképzelni, hogy magától mondott le arról, hogy nyilvánosan sokat beszélhessen.

Utolsó műsorán még a balliberális értelmiség egy része is mosolygott. Nem tudjuk finomabban mondani: kényszeres locsogó volt, és képtelen volt megállni, hogy ne beszéljen többet, mint a riportalany. Ráadásul riportkészítés közben a véleményét is elmondta a világ nagy kérdéseiről, de hát finoman fogalmazva nem volt egy korszakos gondolkodó.

Azt viszont kevesen feltételezték róla, hogy ő lesz az, aki az antiszemita, rasszista, cigányellenes Jobbik (reménytelen) szalonképessé tételéhez aktívan fog közreműködni. Ezért is indult el a tiltakozáshullám ellene.

Hogy Rangos Katalin mennyire komolyan gondolja feladatát, mutatja, hogy a botrányos Vona Gábor-show után (milyen véletlen), a Vona Gáborról könyvet író Havas Henrik műsorában mint pozitív példát idézte - Vonát. Hogy szerinte milyen szellemes névvel illette a Jobbik-elnök a köztelevíziót, mert Vona úgy látja, túl sokat foglalkozik az M1 a migránskérdéssel. Ezek szerint Vona és Rangos abban is egy véleményen van, hogy nem olyan nagy probléma a migránskrízis.

Rangos Katalin szánalmas akciója duplán értelmetlen: egyrészt a balliberális emberek többségével lehetetlen elhitetni, hogy Vona Gábor megváltozott, a Jobbik megváltozott, főleg úgy, hogy naponta kerülnek elő antiszemita jobbikos felvételek.

Másrészt, információink szerint enyhén szólva a jobbikosok sem rajonganak Rangos Katalinért. A néhány napja ráaggatott gúnynevét szégyelljük leírni.

A nagyközönség számára alapvetően ismeretlen rádiós azt a bravúrt kétségtelenül elérte, amit az azt megelőző 40 évben nem sikerült. Megismerték a nevét. Büszke azért erre nem érdemes lennie.