Amerikai magyar üzletember: Amerikában korrupcióra épül a politikai rendszer

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok politikai rendszere sokkal korruptabb a magyarnál Nicholas Molnár, amerikai magyar üzletember szerint. A Figyelőnek adott exkluzív interjúban Molnár azt is elmondta, Európa ma már egészen más, amióta nincsenek határok.
Vágólapra másolva!

Az amerikai magyar vállalkozó beszélt az Egyesült Államok politikai helyzetéről a Figyelőnek. Molnár Miklós tornász olimpikon felesége után menekült ki 1956-ban Ausztráliába, ahonnan vele közösen költöztek Kaliforniába.

Molnár az agráriumban kezdett vállalkozásba, szőlészettel kezdett foglalkozni, majd később Magyarországon hordógyártásba és az indiánrizs importjába kezdett. Molnár a Figyelőnek adott interjújában úgy fogalmazott: „egy fillér nélkül, szinte egy ingben mentem Ausztráliába, s most visszatekintve elmondhatom, hogy jól sikerült az élet".

Molnár Miklós szerint Európában az élet ma már egészen más, mint hatvan évvel ezelőtt, ahogy fogalmazott, „ez már egy más Európa: határok nélkülivé vált, s talán a fiatalok már nem azért mennek külföldre, hogy ott telepedjenek le, örökre elhagyva a hazájukat".

Az Egyesült Államok politikai helyzetéről Molnár Miklós azt mondta, „amikor Budapesten vagyok, mindenki a rettenetes korrupcióra panaszkodik. Ilyenkor én mindig azt válaszolom: gyere ide, Amerikába, s nézd meg, itt milyen nagy a korrupció! Hiszen itt erre épül az egész politikai rendszer!"

A teljes interjút a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.