Antiszemita utalásokat tett a Jobbik az LMP-re

Vágólapra másolva!
Egy most bemutatott hangfelvétel szerint az SZDSZ-t, valamint egy „bizonyos állam" gyarmatosítási törekvéseit látta az LMP mögött Szilágyi György, a Jobbik képviselője, számolt be róla a Mandiner. Belvárosi úri fiúk gyülekezetének is nevezte őket. A Jobbik ma már koalícióra lépne velük.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden arról beszélt, hogy ha "a történelmi helyzet azt követeli meg", és a választási eredmény arra készteti, hajlandó lenne az LMP-vel és a Momentummal is koalíciós megállapodást kötni a Jobbik.

Korábban még egészen mást mondtak a jobbikosok az LMP-ről. A Szent Korona Rádió Sin City című műsorában Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője ezeket mondta az LMP-ről:

„Az LMP-t egyébként azért nem említi az ember, mert nekem meggyőződésem, hogy ebből az LMP-ből, még akkor is, hogyha az SZDSZ erőteljesen ott nyomul és segíti, ebből az LMP-ből, ebből a belvárosi úri fiúk gyülekezetéből, soha nem lehet meghatározó tényező a politikában. De mondom még egyszer, ezeknek ugyanazok az uraik. Semmi más nem történik, mint azt a gyarmatosítást, amit bizonyos állam létre akar hajtani Magyarországon, akinek szüksége van a földünkre, szüksége van a vízkészletünkre, szüksége van erre a szép országra, ez irányítja őket hátulról, és ezek hajbókolva, mindent félredobva hajlandóak megtenni mindent."

Miközben egyszer így beszéltek róla, most udvarolnak az LMP-nek a hatalom megszerzésének az érdekében.