58 migránst fogtak hajnalban Baranyában

Szinte az előző "fogással" egy időpontban az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjánál 30 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.
Vágólapra másolva!
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szerdára virradóra, 2 óra 30 perckor az M60-as autópályán a szajki pihenőnél ellenőriztek egy mikrobuszt, illetve annak utasait. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 50 éves abonyi férfi 28, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akart jogellenesen külföldre csempészni. Pár perccel később az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjának közelében 30 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Az ORFK közleménye szerint az elfogott migránsok

nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

2017.11.22-én éjszaka 02.30-perckor egy kisbuszban 28, magát pakisztáni menekültnek valló migránst találtak a baranyai rendőrök. Forrás: police.hu

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, az abonyi férfit elfogták, majd előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az 50 éves magyar férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Szinte ugyanebben az időpontban az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjának közelében 30 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

Szinte az előző "fogással" egy időben az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjánál 30 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. Forrás: police.hu

A férfiakból álló csoport tagjai közül 12 fő afgán, 12 fő pakisztáni, 6 pedig indiai állampolgárnak vallotta magát, de a szajki pihenőnél elfogott migránsokhoz hasonlóan sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az 58 illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.