Orbán Viktor: Az elért kisebbségi jogokból visszavenni nem lehet

JAGLAND, Thorbjörn; Orbán Viktor
Göteborg, 2017. november 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) munkareggelije Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával (b2) Göteborgban 2017. november 17-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Az ukrán oktatási törvényről, valamint az Európa Tanács napirendjén szereplő aktuális ügyekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Thornbjorn Jagland, az ET főtitkára pénteken reggel a svédországi Göteborgban - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

Az EU szociális csúcstalálkozójára a városba érkezett magyar miniszterelnök és a főtitkár megbeszélésének kiemelt témája volt a kisebbségi jogokat jelentősen megnyirbáló új ukrán oktatási törvény, amely Magyarország és több más szomszédos állam értékelése szerint is teljesen szembemegy Ukrajna európai integrációs törekvéseivel.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) munkareggelije Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával (b2) Göteborgban Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Elhangzott: Európában alapelv, hogy a már elért, kivívott kisebbségi jogokból visszavenni nem lehet, ezt érvényesíteni kell ebben az esetben és minden hasonló ügyben is.