Haszonállatok, amik embert öltek

agresszív póni
Poney des Shetland ©AlainGuerrier/HorizonFeatures/Leemage
Vágólapra másolva!
Olyan háziállatok gyilkoltak meg embereket, amikről nem is feltételeznénk. Nem válogatnak az eszközökben, harapnak, taposnak, rúgnak és szúrnak is. Egy ártalmatlannak hitt kedvenc is lehet gyilkos.
Vágólapra másolva!

Motorjáról rángatták le

Két évvel ezelőtt a motorjáról rángatott le egy férfit két szamár. Az állatok egy magyarszecsődi tanyáról szabadultak ki, és rátámadtak egy arra motorozó 65 éves férfira, aki ennivalót vitt a birtokon élő macskáknak és a szomszéd kutyájának.

Forrás: --

Leszedték a motorjáról, elvonszolták, megtaposták és összeharapdálták.

A férfi a külső és belső sérülések, valamint a csonttörések miatt a helyszínen meghalt. Azt nem lehet tudni, hogy az állatok hogyan szabadultak ki és miért támadták meg a férfit.

Erjedő gyümölcsök illatát követték

Négy éve a Nógrád megyei Kozárdban egy mangalicatenyészetből elszabadult legalább 20-30 mangalica. A lehullott gyümölcsök erjedő illata a közeli házaspár telkére vezette őket. A család kutyája hangosan ugatni kezdett, mire az idős asszony kijött a házból, és próbálta visszaszorítani a kondát.

Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A férje is a segítségére sietett, de a megvadult mangalicák leteperték és össze-vissza harapdálták őket.

Az asszony életveszélyesen megsérült, férje, a 86 éves K. Balázs a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A vízbe lökte

Jászapátiban a víztározóba fulladt egy 8 éves fiú 2001-ben.

A kisfiú a karámból kiszabadult kecskéket próbálta meg visszaterelni a helyükre, amikor az egyik állat belelökte őt a víztározóba.

Forrás: AFP/Sputnik/Alexei Danichev

A gyerek a vízbe fulladt.

Szétroppantotta az ádámcsutkáját

Egy gerendási férfit a nyakán harapott meg egy póniló hat éve.

A férfi behajolt a karámba, hogy megitassa a lovakat, amikor váratlanul az egyik póni szétroppantotta az ádámcsutkáját.

A légúti roncsolódás és a nyaki lágyrész sérülések miatt beállt nála a klinikai halál. Amíg kiértek a mentők a segítséget kérő személy elkezdte a férfi újraélesztését követve a diszpécser utasításait. A mentőhelikopter stabil légzéssel és keringéssel vitte kórházba a férfit, aki később a szegedi klinika intenzív osztályán meghalt.

Forrás: AFP

A póni tulajdonosa úgy döntött, hogy nem altatja el az állatot, inkább eladja. A pónilovat veszélyesnek nyilvánították, ezért új gazdájának szigorúbb feltételek között kell tartania.

Felöklelte és megtaposta

Emődön egy tenyészbika gyakran elkóborolt a birtokról. 2004-ben a bika egy lucernatermelő férfi földjén kötött ki. A gazda megpróbálta egy vasvillával elkergetni az állatot, de a bika többször olyan súlyosan felöklelte és megtaposta, hogy a helyszínen meghalt.

Forrás: AFP/Jaime Reina

Akkor erővel ment neki a férfinak a bika, hogy a szarva is letört, majd húsz percig taposta a haldokló férfit.

Az állat gazdája nem tudta kifizetni a kártérítést, ezért le kellett vágni az ötmázsás Samut.