Dömötör Csaba: Furcsa, amit az ellenzék csinál

Illegális bevándorlás - Sajtótájékoztató Röszkén
Dömötör Csaba
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint eléggé furcsa, hogy az ellenzéki pártok néhány hónappal a választás előtt tesznek javaslatot a választási törvény módosítására.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csabát kedden az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn nem vette tárgysorozatba az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek alapját a Közös Ország Mozgalom javaslatai képezték, és nyolc ellenzéki párt támogatta.

Dömötör Csaba Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az államtitkár jelezte: nem tudnak nem arra gondolni, hogy az ellenzék azért próbálkozik ezzel a módosítással, mert rossz helyzetben van. Megjegyezte: "érdekes módon" két éve, amikor baloldali és jobbikos győzelmek születtek időközi választásokon, nem "reklamáltak" emiatt. Hangsúlyozta, szerinte nem helyes ilyen rövid idővel a választások előtt ilyen jelentősen módosítani a választási törvényen.

A szokásos boszorkányüldözés

Dömötör Csabát a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról kérdezték, hogy december 7-én tartanak meghallgatást a jogállamiság magyarországi helyzetéről az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságában (LIBE). Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn megerősítette, hogy a meghallgatáson ő képviseli a magyar kormányt.

Az államtitkár szerint a meghallgatáson a "szokásos boszorkányüldözés" várható és nem érdemi vita. Ennek a célja szerinte a nyomásgyakorlás,

azt szeretnék elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, mert komoly súlya volt annak, hogy a visegrádi országokkal együtt az elmúlt hónapokban "keményen ellenállt" a betelepítési terveknek.

A meghallgatás, az úgynevezett hetes cikkely "belengetése", valamint a pénzügyi "zsarolások" is ennek eszközei - tette hozzá.