Migránspárti liberális EP-vezető támadja a nemzeti konzultációt

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjének a nemzeti konzultációt támadó nyilatkozata a szokásos nyomásgyakorlás része. Dömötör Csaba azt mondta: a sértő mondatok célja is egyértelmű, azt akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az a helyzet, hogy a Magyarországot "rendszeresen kioktató" liberális politikus egyértelműen támogatja azokat a javaslatokat, amelyekről a konzultáció szól. Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre.

Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket terebélyes arcátlanság - mondta Dömötör.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az óta az Európai Parlament megkezdte a betelepítési program végrehajtását.

Minden embernek joga van elmondani, hogy mit gondol

Az államtitkár szerint a liberális vezető "minden tiszteletet nélkülöző" állásfoglalása szembemegy a véleménynyilvánítás szabadságával is.

Minden magyar embernek joga van elmondani, hogy mit gondol "a teljesen ésszerűtlen és kockázatos betelepítési tervekről"

- tette hozzá. Verhofstadt sértő mondatai csak további érveket jelentenek amellett, hogy minél többen vegyenek részt a konzultációban - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Megjegyezte azt is, hogy ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról és a betelepítési tervekről.

Guy Verhofstadt megtiltaná a nemzeti konzultációt

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője több közösségi oldalon is megosztotta a magyar kormányt, valamint a nemzeti konzultációt bíráló megjegyzéseit,

arra kérve Brüsszelt, hogy minősítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt.

Az EP liberális frakcióvezetője közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnökről azt írta: "újabb botrányos módon próbálja megerősíteni önkényuralmát Orbán, félelmet gerjeszt". Úgy fogalmazott: a "nemzeti konzultáció a Soros-tervről valójában hazugságok halmazával árasztja el a magyar háztartásokat", mozgósítani próbálja a választókat, csupán néhány hónappal a parlamenti választások előtt, "és Soros urat veszi célba".