A Róbert Károly kórház tíz év alatt 1 milliárd forintot fordított fejlesztésre

Vágólapra másolva!
A Róbert Károly Magánkórház tulajdonosai az elmúlt tíz évben egymilliárd forintot fordítottak a 250 szakembert foglalkoztató, 55 ágyas intézmény fejlesztésére, a kórház árbevétele idén elérheti a 2 milliárd forintot – közölte a egészségügyi intézmény szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a magánkórház működése első hat évében veszteséges, hetedik évében nullszaldós volt, azóta nyereséges.

Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója a közleményben kiemelte,

az elmúlt 3 évben betegforgalmuk évi 20 százalékkal növekedett.

A kórház idei árbevétele eléri a két milliárd forintot, ami mintegy 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Nyilvános adatok szerint Róbert Károly Magánkórház Zrt. adózott eredménye 2016-ban 92,7 millió forint volt szemben a 2015. évi 67,9 millió forinttal.

Az operatív igazgató szerint

a privát intézmény működéséből az állam is profitál, az egyre növekvő betegforgalomnak köszönhetően a Róbert Károly Magánkórház tíz év alatt mintegy 10 milliárd forintot takarított meg az állami egészségügyi kasszának.

A Szinapszis piackutató vállalat 2016-os felmérésére hivatkozva a Róbert Károly Magánkórház közölte: a magánszolgáltatókhoz forduló 20-60 év közötti fővárosiak aránya tavaly 60 százalék volt, 2017 végére pedig várhatóan 65 százalék fölé emelkedik.

Az idén 10 éves Róbert Károly Magánkórházban a megalakulás óta mintegy 200 000 ember keresett gyógyulást, több mint 5000 gyermek született.