Szanyi Tibor gyomorforgató megjegyzést tett Marton László szexuális zaklatásairól

Vágólapra másolva!
Szanyi Tibor vélhetően le van maradva néhány héttel, legalábbis ő még mindig Marton László zaklatási ügyén pörög, miközben már egy újabb balliberális ikon, Kerényi Miklós Gábor is lebukott. Akárhogy is, a szocialista európai képviselő most látta elérkezettnek az időt ahhoz, hogy kommentálja Marton kirúgott főrendező Sárosdi Lillának felvillantott péniszét, a tetejében ráadául meglehetősen bután. Szanyi posztja nemcsak a mezei Facebook-felhasználókat akasztotta ki, hanem a saját pártcsaládját is, sőt ismert balliberális szereplők is rátámadtak.
Vágólapra másolva!

Mértéktartást kért Szanyi Tibor Marton László szexuális zaklatási ügyében - többek között erről is posztolt az MSZP európai képviselője a saját Facebook-oldalán. A Szanyi kapitány fantázianéven futó politikus azt írta, "ocsmány dolognak" tartja a főrendező péniszének "kalibrálását" (jelentsen ez bármit), és arról is illik megemlékezni, hogy vannak, akik meztelenül rohangálnak a színpadon (valószínűleg a szexuális zaklatás áldozatára célozva ezzel).

Ezzel Szanyi bizony egyenlőségjelet tett a szexuális visszaélés büntetőjogi kategóriája, és egy színházi produkció között. (Ráadásul, amikor Marton zaklatta Sárosdi Lillát, ő még nem színésznő, hanem egy fiatal rajongó volt.)

Nem kellett volna.

A kapitány ugyanis nem úszta meg sajátos nézeteinek kinyilvánítását annyival, hogy a mezei kommentelők nekiestek, ezúttal ugyanis a saját pártcsaládja és a saját, balliberális közössége is rátámadt.

Ujhelyi István, ugyancsak EP képviselő, illetve Botka Lászlóval egyetemben bukott egykori MSZP-s alelnök nemes egyszerűséggel "leállította" Szanyit, akinek a hozzáállását szégyennek nevezte.

Majd jött Juhász Péter, a - szó szerint - mérhetetlen népszerűségnek örvendő Együtt viccpárt viccelnöke, aki gyorsan megfeledkezett Portik Tamás maffiózónak tett szolgálatairól, és magas fokon osztotta ki Szanyit erkölcsből. Többek között azt javasolta neki, hogy

Megérkezett Fiala János is, aki kapásból "leostobázta" Szanyit.

A végére maradt a baljóslatú csúcspont, amelyet Tüttő Kata szocialista elnökségi tag szolgáltatott. Szerinte Szanyi posztjából arra lehet következtetni, hogy a kapitány egyedül attól tart, hogy legközelebb az ő péniszéről derül ki ez meg az, és mindössze ezért fogja Marton pártját.

Összefoglalva tehát fél évvel a választások előtt itt, ezen az egészen alacsony szinten tart a magyar baloldal. Nemhogy az ország, még a saját közösségi oldaluk kézben tartása is meghaladja a képességeiket.