A Soroshoz köthető ügyekben különösen érzékeny az Európai Bizottság

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke az egyetemen, ahol előadást tartott
Vágólapra másolva!
A Soros Györgyhöz köthető ügyekben különösen érzékeny és arrogáns az Európai Bizottság a magyar kormánnyal - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár azt mondta, hogy a kötelezettségszegési eljárásoknál megszokott két hónapos válaszadási határidőket az unió három ügyben, összesen hét alkalommal lerövidítette. Hat esetben egy hónapra, egyben pedig két hétre.

Soros György Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Így három különösen bonyolult kötelezettségszegési ügyben (kvóta, civil szervezetek átláthatósága, nemzeti felsőoktatási törvény módosítása) kellett párhuzamosan, indokolatlanul rövid határidők mellett megtenni a magyar észrevételeket - tette hozzá Völner Pál.

- mondta a politikus Soros Györgyre és a bizottságra utalva.
Megjegyezte, a kormány nem szeretné, ha ez általános gyakorlattá válna, és Magyarország kettős mérce áldozataként, a többi tagállammal szemben egy statáriális eljárásnak lenne szenvedő alanya.