A Momentum Soros Györgyöt és hálózatát védi

Brussels Belgium ECONOMY economics FORUM DEBATE SPEECH EVENT Brussels economic forum EUROPE EUROPEAN EUROPEAN UNION European Union Flag George Soros Open Society Foundations Soros Fund Management LLC business magnate philanthropist author Hungary ????t? S
Soros György
Vágólapra másolva!
Soros Györgyöt és a Soros-hálózatot védő akcióterv a Momentum kezdeményezése, amelyben megtámadta a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt - mondja a Fidesz.
Vágólapra másolva!

Hollik István (KDNP) ezt kedden, sajtótájékoztatón közölte azt követően, hogy a Kúria hitelesítette a jogszabály visszavonásáról szóló, a Momentum elnökségi tagja által kezdeményezett népszavazási kérdést.

A kereszténydemokrata képviselő szerint a Momentum szándéka egyértelmű:

Azt is mondta, a Momentum mindezt annak ellenére teszi, hogy a legutóbbi nemzeti konzultáción 1,7 millió magyar ember, a válaszolók 99 százaléka egyértelművé tette: átláthatóvá kell tenni a bevándorlást aktívan támogató Soros-szervezeteket.

Hollik István Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus szerint az embereknek igenis joguk van tudni, mely civil szervezetek kapnak jelentős támogatást külföldről, és ez még inkább igaz akkor, ha ezen szervezetek politikai céllal támadják a demokratikusan megválasztott kormányzatot és intézkedéseit.

Hollik István azt mondta, a kormányoldal kitart a törvény mellett,

mert úgy vélik, hogy a külföldi finanszírozású szervezetek átláthatóságára a bevándorlási válság közben szükség van, mivel ezen szervezetek élen járnak a migránspárti politika támogatásában, ráadásul Brüsszel is éppen ezen NGO-kat vonná be a migránsok elosztásába, a kérelmek elbírálásába.

A politikus az átláthatóság korábbinál is nagyobb szükségét látja azóta, hogy tudott: Soros György több mint 18 milliárd dollárt utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak.

- mondta. Szerinte ezen szervezetek külföldi pénzből működnek, migránsokat akarnak behozni, és erősen próbálják befolyásolni a közéletet, akár a következő magyar országgyűlési választásokat is.

Soros György Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

Kérdésre válaszolva azt mondta, helyesnek tartaná, ha bárki is az Alkotmánybírósághoz fordulna az ügyben, hiszen olyan, demokratikusan többséget szerzett kormány által elfogadott jogszabályról van szó, amely sem nemzetközi jogi normákat, sem az Alaptörvényt nem sérti.

Momentum Forrás: MTI/Marjai János

A képviselő nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a Momentum plakátjainak megrongálása köthető-e a Fidesz-KDNP-hez. Megjegyezte ugyanakkor, hogy korábban támogatták azt az ellenzéki kezdeményezést, amely az ilyen esetek elkerülését úgy oldotta volna meg, hogy tiltotta volna a politikai plakátok kihelyezését kampányidőszakon kívül. Ezt azonban az ellenzék utasította el.