Muszlim terrortámadás Marseille-ben, három halott

Marseille, terror
Marseille, 2017. október 1. Katonák a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál 2017. október 1-jén, miután a hatóságok lelőttek egy késes támadót. Az elkövető két embert halálosan megsebesített. (MTI/AP/Claude Paris)
Vágólapra másolva!
Késsel támadt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán az utasokra egy muszlim terrorista, két embert megölt. Többen megsérültek. A terroristát a katonák lelőtték. Az Iszlám Állam terrorszervezet a szócsövének számító Aamák hírügynökségen reklámozta magát a támadás elkövetőjeként - jelentette a szélsőséges szervezetek honlapjait figyelő SITE amerikai hírszerző csoport.
Vágólapra másolva!

A terrorista azt kiabálta, hogy „Allah Akbar!”, a pályaudvaron járőröző katonák lelőtték.

A pályaudvart kiürítette a rendőrség, és biztonsági kordont húzott az épület köré, a környéket teljesen lezárták. Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren jelezte, hogy azonnal a helyszínre indul. A rendőrség hivatalosan is terrorakciónak minősítette a támadást.

A támadásban két nő életét vesztette, az egyiknek a támadó elvágta a torkát, a másikat többször megszúrta. Az Unsa rendőri szakszervezet tájékoztatása szerint a két áldozat egy 17 és 20 éves nő. Azt feltételezik a hatóságok, hogy azért támadt nőkre a muszlim terrorista, mert kisebb ellenállásra számított. Már Manchesterben is szándékosan gyerekek voltak az áldozatok - az aljasságban is vannak még aljasabb fokozatok.

A TF1 hírtelevíziója szerint a terrorista 25-30 év közötti észak-afrikai migráns.

A St. Charles pályaudvar, ahol a muszlim terrorista akcióját elkövette, Marseille központjának is a közepén van. Szemtanúk szerint a késelés után lövöldözni is akart, de ezt már a katonák megakadályozták.

A Le Figaro azt írta, hihetetlen pánik tört ki a pályaudvaron és környékén.