Teljes szétesés: elfogytak a Momentum emberei

Vágólapra másolva!
Miután a korrupcióellenes aláírásgyűjtéssel nagyon csúnyán lyukra futott a Momentum Mozgalom, Fekete-Győr Andrásék hétfőtől újra „kitelepülnének” az utcára. Az idézőjel azért indokolt, mert jelenleg úgy áll a helyzet, hogy összesen 14 aktivista jelzett vissza, hogy hajlandó beállni a momentumos pultok mögé. A passzivitást látva a viccpárt vezetősége egy félig könyörgő, félig számon kérő levelet írt a tagságnak, amelyben felszólítottak mindenkit, hogy aktivizálják magukat.
Vágólapra másolva!

Az Origo értesülései szerint vasárnap délutánig mindösszesen 14 momentumos aktivista vállalta, hogy részt vesz Fekete-Győr Andrásék holnapra meghirdetett utcai kampányában. Az egyszázalékos viccpárt ugyanis képtelen megemészteni, hogy a hetekben csúnyán leégett a korrupcióellenes népszavazás aláírásgyűjtési akciójával, ezért jobb híján megint pultozásba kezdenek a fővárosban (és elszórtan vidéken is).

Ehhez keresnek aktivistákat, csakhogy úgy fest, már a Momentum szimpatizánsait se érdekli túlzottan, mire készül a párt.

A passzivitást látva Fekete-Győrék levelet írtak a tagságnak, amelyben félig jelentkezőkért rimánkodnak, félig pedig számon kérik az inaktivitást. Ebben olvasható az is, hogy

A Momentum ezért felszólított mindenkit, hogy vállaljanak legalább kétórás műszakot nemcsak holnapra, hanem a hét többi napjára is, ugyanis egyelőre arra sincs elég emberük, hogy a három fő budapesti helyszínen megjelenjenek.

Ritka, mint a fehér holló Forrás: Origo

Az Origót úgy tájékoztatták momentumos források, hogy a párt arra készül, hogy egy ún. becsületszerződést köt azokkal, akik szóba állnak velük. Ebben a Momentum elszámoltatást ígér, az aláíró pedig azt vállalja, hogy elmegy szavazni 2018-ban. Fekete-Győrék e mellett matricázásba is kezdenek, illetve azt tervezik, hogy az október elejétől kipostázott nemzeti konzultációs ívek közül minél többet összegyűjtsenek.