Dunakeszin is összefeküdt a Jobbik a baloldallal

Vágólapra másolva!
Pénteken írta meg a Simicska-féle Index, hogy a „gonosz” fideszes vezetésű dunakeszi önkormányzat hogy elbánt szegény, beteg Radnóti Henrik DK-s képviselővel egy vitatott orvosi igazolás kapcsán. Ugyanis a képviselőtestület megvonta Radnóti tiszteletdíját, mivel a képviselő nem volt jelen egy testületi ülésen nyáron, és később nem sikerült a távollétének okát a fenti orvosi igazolással megfelelőképpen alátámasztania. A helyi jobbikos Varga Zoltán Péter Facebook-oldalán fakadt ki az eset - szerinte -igazságtalansága miatt. Az Origo birtokába jutott képek viszont azt igazolják, hogy a DK-s képviselő egy családi biciklitúrán „kezeltette” magát az ülés időpontjában. 
Vágólapra másolva!

Dunakeszi önkormányzata, 2017. július 27-én tartott egy képviselőtestületi ülést, amire Radnóti Henrik DK-s képviselő nem ment el, és távolmaradási szándékát sem jelezte a testületnek. Ez eddig rendben is volna, hiszen egy hirtelen jött rosszullét, vagy családi zűr bárkivel előfordulhat.

A DK-s képviselő azonban egy gyanús igazolással próbálta kimenteni magát, és megindokolni a távolmaradását. Ezen annyi állt – ahogy az a jobbikos Varga Zoltán Péter által kiszivárogtatott dokumentumokból kiderült -, hogy azon a bizonyos 2017. július 27-i napon Radnóti „orvosi kezelés alatt állt”. A kiállítás dátuma pedig 2017. augusztus 30-a volt. Magyarul több mint egy hónappal később sikerült az orvosnak ezt megállapítania a beteg képviselőről.

Az Index arról írt, a helyi jobbikos képviselő posztja alapján, hogy Dióssi Csaba polgármester, az általa gyanúsnak vélt orvosi igazolás miatt hivatalos levélben rákérdezett az érintett orvosnál, hogy valóban „kezelés alatt állt-e” Radnóti Henrik abban az időpontban – 15:00-tól 15:25-ig tartó Képviselő-testületi ülésen. Mint tudjuk, az Indexnek és a Jobbiknak ugyanaz a gazdája: Simicska Lajos. Sőt Nagy Ajtony Csaba, Simicska unokaöccse rendelte meg a pártfinanszírozási botrányt okozó plakáthelyeket. És Nagy-Ajtony Csaba az Index egyik vezetője...

Az Origo úgy tudja, hogy az igazolást kiállító orvos válaszában egyértelműen leírta, hogy nem járt nála személyesen a képviselő, csak egy hónap múlva, amikor is jelezte az orvosnak, hogy ebben az időben kezelés alatt állt. Vagyis az orvos valójában annyit igazolt, hogy a képviselő aznap saját elmondása szerint beteg volt, és kezelték. Varga Zoltán Péter ennek kapcsán ki is fejtette Facebook posztjában, hogy „nyilván van olyan helyzet, amikor valaki mondjuk otthoni kezelés alatt áll”.

Azok a fránya ellenzéki vírusok.

A jobbikos képviselő, az igazság élharcosaként kiállt a DK-s képviselőtársa mellett, és amiatti felháborodásának adott hangot Facebook-posztjában, hogy a polgármester, hogy merészelte kikérni más, szenzitív adatokat tartalmazó „orvosi dokumentumait”.

Egyébként éppen az általa kiszivárogtatott polgármesteri levélből derül ki, hogy Dióssi Csaba fideszes polgármester egyáltalán nem kért részletes felvilágosítást a DK-s képviselő egészségi állapotáról, kezeléséről, szenzitív egészségügyi adatairól, csupán arra kérdezett rá, hogy

Ennek a ténynek az ismerete pedig szükséges volt ahhoz, hogy megállapítható legyen Radnóti jogosultsága a tiszteletdíjra.

Ezt a polgármester pedig nem saját kútfőből találta ki, hanem a testület a tiszteletdíjról szóló 18/2014. (XI. 06.) számú rendeletben határozta meg a távolmaradás igazolásának feltételeit, illetve az igazolás elmaradásának következményeit.

A fenti rendelet 4. § (4) bekezdésében kimondja, hogy „Az önkormányzati képviselő, bizottsági tag, elnök, illetve a tanácsnok hiányzása igazoltnak tekinthető, ha az ülésen az alábbi okokból kifolyólag nem tudott részt venni
a) az önkormányzat (nevében a polgármester), vagy a bizottság (nevében a bizottság elnöke) megbízásából eredő elfoglaltsága ütközött az ülés időpontjával;
b) egészségi állapota nem tette lehetővé számára, hogy részt vegyen az ülésen, és ezt orvosi igazolással tanúsítja.”


Ugyanezen szakasz (7) bekezdésében a rendelet kimondja, hogy nem lehet kifizetni a tiszteletdíjat, ha nem igazolta a fentieknek megfelelően a képviselő a távolmaradását.

Magyarul abszolút jogszerű volt a polgármester felvetése és vizsgálódása a távolmaradás kapcsán, hiszen az önkormányzat által alkotott rendeletnek megfelelően kívánt eljárni, mivel nem találta megalapozottnak az egy hónapos késéssel kiállított igazolást. Nem is értjük miért.

Nem igazán értjük, hogy a polgármester melyik fenti szavával kérte ki az orvostól Radnóti Henrik szenzitív, orvosi adatait. De hát ezt a Jobbik politikusai biztos jobban tudják, amúgy is híresek lettek a plakáttörvény kapcsán a sajátos jogértelmezésükről.

Mindenesetre a fentiek miatt zárt ülést kezdeményezett Dióssi Csaba polgármester, tehát illetéktelenek nem ismerhették volna meg a részleteket, ha a jobbikos képviselő Facebook-oldalán nem osztja meg az ülésen körbejárt iratokat.

A zárt ülésen a képviselőtestület dönthetett arról, hogy elfogadhatónak ítéli-e a bemutatott igazolást vagy sem, és ezek alapján megítéli-e a tiszteletdíjat Radnótinak. Amennyiben pedig nem ítélik megfelelőnek az igazolást, akkor pedig kezdeményezik a nyomozást a rendőrségnél, hiszen úgy felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja a képviselővel szemben.

A jobbikos képviselő módosító javaslattal élt, hogy adják meg a járandóságát a gyanúba keveredett DK-s barátjának, és csak akkor vonják vissza tőle csak a pénzt, ha már kiderült a bűnössége. Azonban ezt a fideszes többség leszavazta.

Varga, a jobbikos bajtársiasság mintaképe, ennek kapcsán így zárja – patetikus – sorait:

Mindenesetre, a képviselőtestület felfüggesztette Radnóti tiszteletdíját, és felkérte a jegyzőt, hogy forduljon rendőrséghez az okirathamisítás gyanújának kivizsgálása érdekében.

Az Index által lefestett gonosz, lelketlen eljárás képét, kicsit árnyalja, hogy az Origo úgy tudja, hogy Radnóti Henrik, DK-s képviselő a vitatott ülés napján épp egy családi biciklitúrán „kezeltette magát”, és a Facebookra posztolt családi képekkel csúnyán lebuktatta magát.

Hogy mennyire volt beteg Radnóti, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre közlünk három képet, ami talán segíthet a jobbikos Varga, és az Index által drámaivá változtatott, „szegény meghurcolt, beteg ember” megítélésében. A képeket Radnóti Henrik éppen a kezelés napján posztolta a Facebookon, ahol még élőben is bejelentkezett a biciklitúráról.

A „kezelés” pillanatai. Forrás: Origo

A tekerés jót tesz az egészségnek. Forrás: Origo

Hosszú az út a Hivatalba. Forrás: Origo

Az eset újfent megmutatja, hogy a jobbikosok helyben is követik a Vona által adott instrukciókat, és mindenkivel összefekszenek, minden eszközt megragadnak a Fidesszel szemben.

Varga megfelelve a gazda és Vona utasításainak, most épp egy DK-s képviselőt mosdat, akinél – éppen az általa nyilvánosságra hozott iratokból – kitűnik, hogy erősen megkérdőjelezhető az igazolás, illetve a távolmaradás indokoltsága.

Simicska pártjának képviselője pedig alig tette ki posztját a Facebookra, Simicska lapja azonnal meg is írta, mint a fideszesek által elkövetett újabb gyalázatos, az emberi méltányosságot és a szenzitív adatokat erősen sértő, az ellenzék szomorú sorsát bemutató, szívszorongató történetet. Így vonul be az önkormányzatiság történetébe a biciklitúra, mint orvosi kezelés.