Döntött a Kúria, véget ért a sztárügyvéd karrierje

Vágólapra másolva!
A Kúria szerdai döntése nyomán már biztosnak tűnik, hogy véget ért Ruttner György ügyvédi pályafutása; a sztárügyvédet egy 2003-as eset miatt kizárták a köztestületből, és a döntést a legfelső bírói fórum is helybenhagyta.
Vágólapra másolva!

A korábban több ismert embert képviselő ügyvéd tizennégy évvel ezelőtt egy ügyfele megbízásából külföldi örökséget hajtott be, és annak első részletét el is juttatta a jogosulthoz,

a második részlet azonban nála maradt.

A jogász a Magyar Nemzet szerint arra hivatkozott, hogy a kanadai pénzintézettől érkező banki csekk címzettje az irodája volt, semmi nem utalt arra, hogy az összeget ügyfelének küldték, így azt gondolta, hogy az munkadíj gyanánt érkezett.

Az ügyfél lánya panaszt tett a Budapesti Ügyvédi Kamaránál (BÜK), amely fegyelmi eljárást indított, és első fokon felfüggesztett kizárást szabott ki. Ezt a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) másodfokon kizárásra változtatta. Ruttner György a döntést a közigazgatási bíróságon támadta meg, de az a MÜK-nek adott igazat.

Ekkor kérte az ügyvéd a Kúria felülvizsgálati eljárását, amely szerdán szintén a kamara javára döntött, fenntartva a közigazgatási bírósági ítélet hatályát - írta a lap.

Ruttner György a Magyar Nemzet megkeresésére nem kívánta kommentálni a Kúria határozatát.