Nem figyeltek az idős férfira, meghalt

Vágólapra másolva!
Az ügyészség gyilkosság miatt vádat emelt az ellen a 43 éves asszonnyal szemben, aki nem gondoskodott az apósa felügyeletéről, aki télen elesett az udvaron, és belehalt a fagyási sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Az asszony a férjével, és annak apjával élt együtt egy lábatlani házban.

A 81 éves férfi már nem tudta önmagát ellátni, mentális és megromlott egészségi állapota miatt állandó segítségre és felügyeletre szorult.

Az asszony és a férje el sem gondolkodott azon, hogy az idősek otthonába vigyék, inkább ketten oldották meg az ápolását.

Tavaly januárban az idős férfi hiányos öltözetben kiment az udvarra, és elesett a lépcsőn. Ezt az asszony észrevette, és visszakísérte a házba. Pár nappal később az asszony reggel ért haza a munkából, a férje már dolgozott, az apósa pedig ébren volt. Miután az asszony megreggelizett, lefeküdt aludni.

Az apósa felügyeletéről nem gondoskodott, az ajtót nem zárta be, nem akadályozta meg, hogy a férfi ki tudjon menni a házból, pedig már előfordult pár nappal korábban.

A férfi, amíg az asszony aludt, egy pulóverben kiment a lakásból, megint elesett és nem tudott felkelni. A fia talált rá délután, amikor hazaért a munkából. A hátsókertben feküdt a hóban, kihűlt állapotban.

A hőmérséklet 0 fok alatt volt, ezért a testének 30%-án fagyási sérüléseket, szövethalást szenvedett.

A fia értesítette a mentőket, akik a kórházba vitték, de pár nap múlva belehalt a sérüléseibe. Ha a Tatabányai Törvényszéken bűnösnek találják, akár 5 évet is kaphat.