Vágólapra másolva!
Májusban halt meg Anglia történetének talán az egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa. Ian Brady társával együtt öt gyereket ölt meg. Az egyikük holtteste sosem került elő, és a gyilkosok a sírba vitték a titkot, hogy hova rejtették a kisgyerek holttestét. Most egy halottkém azt ígérte a családnak, hogy mindenáron megtalálja az ötödik áldozatot. 
Vágólapra másolva!

Ian Brady és Myra Hindey öt fiút kínoztak és öltek meg, brutálisan. Az egyiküknek a

halálsikolyait is felvették, hogy később visszahallgathassák.

1966-ban fogták el őket. A két sorozatgyilkos életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Pontosabban csak Myra Hindey, a férfit ugyanis elmebetegnek nyilvánították a tárgyaláson, és börtön helyett elmegyógyintézetbe került. 1999-ben éhségsztrájkba kezdett, ezért gyomorszondán keresztül etették. Myra Hindey 2002-ben halt meg a börtönben.

Az áldozatok közül négynek bukkantak rá a holtestére: 12 éves John Kilbride-ét, a 10 éves Lesley Ann Downey-ét, és a 17 éves Edward Evansét. A páros a 16 éves Pauline Reade és a 12 éves Keith Bennett megölését is beismerte, az utóbbi kisfiúnak viszont

sosem találták meg a holttestét és Brady sem vallotta be, hogy hol rejtette el.

A meggyilkolt fiú anyja 2012-ben egy videoüzenetben könyörgött a gyilkosnak, hogy árulja el, hova rejtette el a fiát. A nő szerette volna leróni a kegyeletét, mielőtt meghal, ugyanis daganatos beteg lett.

De Bradyt nem hatották meg az anya szavai.

A sorozatgyilkos 2017. május 17-én az intézetben halt meg, 79 éves korában. Halálával sírba vitte szörnyű titkát.

Most viszont megoldódni látszik a több mint 40 éves rejtély.


Egy halottkém, Christopher Sumner azt ígérte a hozzátartozóknak, hogy mindenképpen megtalálja a holttestet.

A megoldást elsősorban attól várja, hogy a nyomozás, és a gyilkosok kihallgatása során előkerülő titkos leveleket, dokunmentumokat, térképeket és fotókat nyilvánosságra hozták- írja a mirror.co.uk.