Balhézó DK-s alpolgármester: Lehet, hogy félreértettem a helyzetet

nemes lászló dk
Vágólapra másolva!
Mint megírtuk, az egyik budapesti, Gyurcsány-párti alpolgármester megtámadott egy kisgyermekes családot, mert azt hitte, hogy illegálisan szemetelnek. Nemes László, Pesterzsébet társadalmi megbízatású alpolgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy csütörtökön este látta, hogy egy férfi kiszáll az autójából, és a járdára dob egy szemeteszsákot. Utólag úgy látja, elképzelhető, hogy félreértette a helyzetet, és sajnálja az incidenst. Arra a kérdésünkre, hogy indult-e vele szemben bármiféle vizsgálat a pártjában, nem válaszolt.
Vágólapra másolva!

A botrány onnan indult ki, hogy csütörtök este Nemes László azt vette észre, hogy egy férfi kiszáll az autójából, és a járdára dob egy szemeteszsákot.

Elmondása szerint a következő piros lámpánál kérdőre vonta a férfit, aki családjával utazott éppen. Vitába keveredtek, ami lökdösődéssel folytatódott.

Úgy emlékszik, hogy ő ebben nem vett részt, csak elszenvedője volt a történteknek. Azt viszont elismeri, hogy ekkor már hangosabb volt a szóváltásuk.

Nemes László sajnálja az incidenst, de...

Nemes az Origo megkeresésére elmondta, hogy társadalmi megbízatású alpolgármesterként a pesterzsébeti környezetvédelmi ügyekkel foglalkozik, és az illegális szemetelés elleni küzdelem élharcosának tartja magát. Valószínűleg ezért is jár-kel gyanakodva illegális szemetelők után kutatva a XX. kerületi utcákon, és ha beüt a szemétpara, lecsap ott, ahol kell. Ezúttal nem volt jó a szimata, hiszen utólag úgy látja, hogy

Mindenesetre azt írta válaszában a DK-s politikus, hogy sajnálja az incidenst, de szerinte semmi olyat nem tett, ami miatt elmarasztalható lenne.

Arra a kérdésünkre, hogy indult-e vele szemben bármiféle vizsgálat a pártjában, nem válaszolt.

Nemes László, pesterzsébeti alpolgármester egy DK-s megmozduláson Forrás: Pesterzsébeti DK Facebook

1994 óta képviselő, Gyurcsány hívására egyből ugrott

Facebook oldala szerint 1994 óta képviselő a XX. kerületben, a helyi szocialista frakció vezetője is volt egy időben. A baloldal szakadásával otthagyta a szocialistákat és Gyurcsányt választotta, 2013-ban a baloldali pártok összefogása előtt a volt kormányfő egyik budapesti jelöltje volt a közelgő parlamenti választásra. A legutóbi a Demokratikus Koalíció színeiben jutott be a pesterzsébeti képviselőtestületbe, és választották meg alpolgármesternek.