Simicskó: A Soros-terv sok kárt okozhat az emberiségnek

Simicskó István
Budapest, 2016. április 22. Simicskó István honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart az alaptörvény módosításáról a kormány és a parlamenti pártok közötti egyeztetés után a Honvédelmi Minisztériumban 2016. április 22-én. A tanácskozáson az MSZP nem képviseltette magát. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A honvédelmi miniszter azt mondta, a Soros-terv nagyon rossz terv és sok kárt okozhat az emberiségnek, de ezt sokan nem látják, illetve nem akarják látni.
Vágólapra másolva!

Simicskó István az M1 csatornán azt mondta, Brüsszelben képmutatás folyik: tudják, hogy mi történik, de nem mondják meg az igazságot sem a bevándorlóknak, sem az európai polgároknak.

- mondta, a honvédelmi miniszter, aki szerint erre nem a bevándorlók jelentik a megoldást.

Azt is mondta, azt elfogadják, ha valakik úgy döntenek, hogy be akarnak hozni bevándorlókat, de ezt Magyarországnak ne tegyék kötelezőnek, majd

a közép-európai emberek és népek döntik el, hogy akarnak-e bevándorlókat.

Simicskó István arról is beszélt, hogy Magyarország elsőként sorakozott fel a "frontvonalon", és hatékony válaszokat adott a tömeges illegális migrációra: a műszaki, jogi határzár mellett katonai, rendvédelmi együttműködéssel is védik a magyar és a schengeni határokat.

A miniszter szerint a tömeges migrációs helyzet kezelésében Közép-Európa példát mutat Nyugat-Európának, Brüsszelnek.

Azt mondta, múlt héten a Közép-európai Védelmi Együttműködés keretében osztrák, magyar és cseh katonák tartottak nemzetközi határvédelmi gyakorlatot Ausztriában.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A gyakorlaton olyan, az illegális migrációhoz kötődő helyzetet szimuláltak, amelyben előbb kisebb hullámban, majd tömegesen érkeznek és egyre agresszívabban lépnek fel a migránsok,

úgy, mint például a röszkei zavargásnál.

Simicskó István azt mondta, az osztrák védelmi miniszterrel nagyon jó az együttműködés. Osztrák katonák jelenleg is segítik Magyarországi déli határainak védelmét.