Snétberger Ferenc: Hazugság, amit a volt igazgató állít

Snétberger Ferenc gitárművész
Snétberger Ferenc gitárművész
Vágólapra másolva!
Egyszerűen hazugság, amiről a Snétberger-központ volt operatív igazgatója beszélt - így reagált Tromposch Julianna kijelentésére az Origónak a világhírű művész, Snétberger Ferenc. Az ügy lényege, hogy a Snétberger-központ korábbi igazgatója 85 millió forint értékű szellemi termékként regisztráltatta a hátrányos helyzetű roma fiatalok mentorálására használt módszert. A kirúgott menedzser szellemi tulajdon jogosulatlan használatára és egyéb sérelmekre hivatkozva összesen 145 milliós fizetési meghagyást küldött az iskolának. És erről beszélt az egyik ellenzéki propagandaoldalnak.
Vágólapra másolva!

– így reagált Snétberger Ferenc arra, hogy a volt operatív igazgató a 24 nevű ellenzéki propagandaoldalnak azt mondta, hogy Snétbergerrel és a tehetségközponttal soha nem volt konfliktusa, és az elmúlt időszakban is igyekezett megóvni a saját szellemi gyerekének tekintett programot.

Az ügy előzménye, hogy a Snétberger-központ korábbi igazgatója 85 millió forint értékű szellemi termékként regisztráltatta a hátrányos helyzetű roma fiatalok mentorálására használt módszert.

Snétberger Ferenc: Hazugság, amit a volt operatív igazgató állít Fotó: Bielik István - Origo

Nyerészkedni akarnak

„Ebben a projektben rengetegen segítettek nekünk, akár magánemberek,

néha 1000 forintos átutalással, vállalatok, önkéntesek, támogatók,

az állam, pontosabban az Emmi, korábban a Norvég FM, az Európai Unió, a Svájci Alap, a Nyílt Társadalom Intézet, a dán VELUX Alapítványok, a rendezvényeinken való megjelenéssel ezrek, a szülők, a gyerekek a tanárok, civilszervezetek, akik pénzt, hangszereket ajánlottak fel.

Sajnos mindenkit nem tudunk felsorolni, de meg lehet tekinteni a weboldalunkon. És akkor ennyi áldozat mellett van, aki nyerészkedni akar olyan vagyonon és pénzen, ami nem az enyém, nem magánembereké, hanem csak és kizárólag a gyerekeké, a gyerekek miatt jött létre” - mondta korábban Snétberger Ferenc.

Balog: Minden segítséget megadunk

Minden jogi segítséget megadunk a Snétberger-központnak,

nem fogjuk hagyni, hogy ez a módszer és a teljes oktatási infrastruktúra tönkremenjen

- mondta korábban Balog Zoltán az Origónak. Az emberi erőforrások minisztere azt mondta, hogy a központ most is zökkenőmentesen működik, de a félelem és bizonytalanság nem tesz jót a pedagógiai munkának, a támadással okozott szükséghelyzetet heteken belül lezárják.

Az ellenzéki propagandaoldalon beszéltetett kirúgott igazgató története beleillik az ellenzéki propaganda fő irányába: ha egy sikeres, az egész világon elismert művésznek normális a kapcsolata a kormánnyal, az számukra rögtön ellenséggé válik. És persze rögtön egy kirúgott adminisztrátor mellé állnak.

Közismert, hogy a 24-nél komoly változások lesznek. A nagy őszi leépítésektől rettegő dolgozók minden alkalmat kihasználnak, hogy hűségüket bizonyítsák. Az sem zavarja őket, ha éppen egy páratlanul tisztességes, egész életében a jó ügyekért harcoló, zseniális művésszel kell szembefordulniuk.