Orbán Viktor: Sürgős választ kell adni a népességfogyásra

Orbán Viktor
Budapest, 2017. szeptember 11. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Bizottságának 67. ülésén a Budapesti Kongresszusi Központban 2017. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján.
Vágólapra másolva!

A tömeges migrációval kapcsolatban Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezett,

„nem a bajt kell a nyakunkba venni, azzal csak tetéznénk azt”.

Európának mindene megvan ahhoz, hogy célzott egészségügyi programokat indítson az arra leginkább rászoruló térségekben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor: Nem bevándorlással kell megfékezni a népességcsökkenést Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő ismertette a résztvevőkkel a Magyarországon jelenleg futó munkahelyvédelmi, demográfiai és népegészségügyi akciótervet. Előbbi célja a munkanélküliség felszámolása, a másodikkal a biológiai reprodukciót akarja elérni a kormány, a népegészségügyi akcióterv keretében pedig küzdelem folyik a dohányzás és az egészségtelen élelmiszerek ellen, továbbá része a közétkeztetés reformja - mondta.

Orbán Viktor a WHO-ról szólva úgy fogalmazott: Magyarország a WHO mellett áll, „számíthatnak ránk, és mi is szeretnénk számítani a jövőben önökre”.