Szijjártó: Az Európai Bíróság döntése nem kötelezi Magyarországot

Szijjártó Péter
Budapest, 2017. szeptember 4. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2017. szeptember 4-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ellentétben azzal, amit a baloldali német igazságügyi miniszter állít, az Európai Bíróság döntése nem kötelezi Magyarországot semmire - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A magyar miniszter Heiko Maas szavaira reagált ezzel, aki úgy fogalmazott, ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó válaszában egyételművé tette, a bíróság döntését tudomásul veszik, de továbbra is elutasítják az illegális bevándorlást, és nemet mondanak a kötelező betelepítési kvótára.

- tette hozzá, hozzátéve, különös tekintettel igaz ez arra, hogy a Magyarországra érkező forrásokból jelentős mértékben nyugati, például német cégek profitálnak.

És ne hallgassuk el azt a tényt sem, hogy képmutatás Magyarországot számon kérni, amikor

az uniós tagállamok a kvóta szerinti vállalásaik mindössze 25 százalékát teljesítették

- mondta a miniszter.

Fidesz: A német és az európai baloldal migránsokat akar Európába telepíteni

A Fidesz-frakció szerint Heiko Maas német baloldali politikus azért támadja Magyarországot, mert a német és az európai baloldal bevándorláspárti.

A magyar kormánypárt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében hangsúlyozta, a német és az európai baloldal a Soros-terv végrehajtásán dolgozik, le akarják bontani a magyar határkerítést és migránsokat akarnak betelepíteni Európába.

Megjegyezte továbbá, "megtisztelő, hogy a német választási kampányban Magyarországgal foglalkoznak, ugyanakkor felhívjuk a német igazságügyi miniszter figyelmét, hogy Magyarország a magyar emberek adóforintjaiból védi a schengeni határt, s vele együtt Németországot is. Érdekes, hogy a szolidaritásnak ez a fajtája nem kelti fel egy német miniszter figyelmét" - zárta gondolatait Szijjártó Péter..