Fidesz: A Jobbik bebizonyította, hogy nem lehet rájuk számítani Magyarország védelmében

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint a Jobbik már bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani az ország védelmében, megbízhatatlan, mert a "hatalomért és a pénzért" bármit megtesznek, és annak ellenkezőjét is.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt ezzel Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivőjének szavaira reagált. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón korábban azt mondta,

a Jobbik elutasítja és felháborítónak tartja az Európai Bíróság döntését a kvótaperben,

és arra válaszul ismét benyújtja a parlament elé azt az alaptörvény-módosító javaslatát, amely a "szegény és gazdag migránsok" magyarországi letelepedését is megtiltaná.

A Fidesz reagálásában azt írta, Vona Gábor, a párt elnöke korábban még azt mondta, hogy aki nem szavazza meg a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, az "hazaáruló", később viszont

az MSZP-vel és a Demokratikus koalícióval együtt nemmel voksoltak.

Azt is írták, a Jobbikkal ellentétben

a Fidesz-KDNP az első perctől harcol a kvóta ellen

és a magyar emberek a kormánypártokra továbbra is számíthatnak az ország védelmében.

Magyarország és Szlovákia 2015 decemberében fordult az Európai Bírósághoz a 120 ezer menedékkérő áthelyezését célzó, kötelező jellegű mechanizmus ügyében, amelyet az uniós belügyminiszterek minősített többségi szavazással, mások mellett Magyarország és Szlovákia ellenkezése dacára fogadtak el 2015 őszén. Az Európai Bíróság szerdai közlése szerint elutasította a keresetet.