Tizenegy éve robbantott: most elfogták

11 ÉVE ROBBANT A GRÁNÁT
Vágólapra másolva!
Van, amikor egy nyomozás során egy másik bűncselekmény elkövetésének gyanúja is körvonalazódik. Ez történt abban az ügyben is, amelyben egy gyanús eltűnés miatt kezdett nyomozni a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya - írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

Tizenegy éve tűnt el Koncz Judit, azóta nem adott életjelet magáról. Sok olyan körülményt tártak fel, amik alapján nem tudták azt mondani, hogy az akkor 26 éves nő nem lett bűncselekmény áldozata. 2006. július 22-e reggelére tűnt el, kétéves gyerekét otthon hagyta. Eltűnését élettársa jelentette be, az akkor 43 éves D. Lajos. Aznap a férfival lett volna a gyerek, érte ment. A nő nem nyitott ajtót, ezért a férfi felhívta Koncz Judit szüleit.

A nő ruhatárából egyedül egy pongyola hiányzott, a kontaktlencséje és a szemüvege is a házban volt, a biciklije viszont eltűnt.

A gyerek mesét nézett DVD-n, amikor az apja és a nagyszülők bejutottak a házba. A film végtelen lejátszásra volt állítva, tehát abból sem lehetett következtetni arra, hogy mikor volt utoljára otthon a nő.

Még gyanúsabbá teszi a történteket, hogy a család kutyája az este folyamán elpusztult, megmérgezték.

Az információk szerint a nő új párja a munkája miatt máshol töltötte az éjszakát, ezért ketten voltak otthon a gyerekkel, aki életkorából adódóan nem tudott semmit arról, hova lett az anyja.

11 éve robbant a gránát Forrás: Police.hu

Egy hónappal később egy újabb érdekes esett történt Szentesen,

egy kézigránátot dobtak a városi jegyző erkélyére.

A robbanástól az utcafronti ablakok és az erkély drótüveg táblái betörtek. A repeszhatás miatt a falak, a redőnyök és a nappali bútorai is megsérültek. Szerencsére senkinek sem lett baja, a jegyző és családja otthon volt akkor késő este. Abból a fotelból is szedtek ki repeszdarabokat, amiben késő estig szokott ülni a jegyző.

A tettes lentről nem láthatta, de az ablakon szúnyogháló volt, amiről a gránát visszapattant, ezért nem a nappaliban, hanem az erkélyen robbant fel.

Mivel nem derült ki, hogy aznap este ki dobta a gránátot, érdekelni kezdte a rendőrséget az ügy, ezért elővették a régi aktákat. Az egész életvédelmi osztály részt vett a munkában Balog Gábor alezredes, kiemelt főnyomozó irányításával. Olyan embert kerestek, akinek volt oka haragudni a jegyzőre. Feltűnt, hogy D. Lajossal több kapcsolódási pontja is van. Koncz Judit eltűnése után a férfi kapta meg a közös gyerekük felügyeleti jogát,

de az anyai nagyszülők fellebbezést jelentettek be a jegyzői határozat ellen, ezért a gyámhivatal az eljárásrendnek megfelelően pert indított a gyermekelhelyezés megváltoztatása miatt.

D. Lajos egy sörözőt üzemeltetett, ami miatt többször meggyűlt a baja a hatóságokkal. Közigazgatási határozat tiltotta meg neki 2004-ben, hogy bulikat szervezzen, de a férfi ezt nem igazán tartotta be. Az egész városban illegális plakátokon hirdette az élő zenés estéket. Sok lakossági bejelentés érkezett a hangos zene miatt, 2006. augusztus 18-án a jegyző levélben szólította fel, hogy fejezze be a bulik szervezését. Pár nappal később a férfi berontott a polgármesteri hivatalba, ahonnan az

- mondattal távozott.

Ezen az estén repült a gránát az erkélyre.

11 éve robbant a gránát. Forrás: Police.hu

D. Lajos bosszúálló természetéről többen tudnak Szentesen, valakinek a házába bejutva a zongorába lecsókonzervet öntött, csak hogy törlesszen. A jegyző házának gyerekszobaablakában is landolt már tégla, miután a férfinak olyan határozatot küldtek, hogy a söröző üzemeltetése során a működési engedélyben foglaltakat be kell tartania.

A férfi ellen már többször folytattak büntetőeljárást robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés miatt. Volt olyan tanú, aki azt mondta, hogy pár évvel korábban ugyanolyan gránátot vásárolt D. Lajostól, mint ami a jegyző erkélyére dobtak,

más azt állította, hogy a férfi mesélte neki, ő robbantott.

D. Lajos Angliába költözött, csak látogatóba szokott hazajönni. Augusztus 29-én a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának munkatársai fogták el őt Szentesen. Előre kitervelt, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt indítottak ellene eljárást. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását augusztus 31-én.

A 11 éve eltűnt Koncz Judit. Forrás: Police.hu

A felderítetlen életellenes ügyekkel és régi, gyanús eltűnésekkel foglalkozó főosztály nem adja fel a reményt, hogy Koncz Judit eltűnésének körülményeit tisztázza. Az évek során nem bizonyosodott be, hogy mi lett a nő sorsa, életben van-e még. Eltűnése óta életjelet nem adott magáról, orvosi kezelést nem vett igénybe, a lejárt személyes okmányait nem újította meg. A rendőrség kéri, aki az üggyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú ingyen hívható 06-80-555-111-es telefonszámán, vagy hívja a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikét.