Szerdától lezárják a mozgólépcsőt a Batthyány téren

BKK-BKV 2-es metró ellenőr épület belső felirat FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY metró metróállomás SZEMÉLY utas
Budapest, 2013. április 14. A jegyeket és bérleteket ellenőrző személyzet fogadja az utasokat a BKK-BKV 2-es (kelet-nyugati) metró vonalának Batthyány téri állomásán, a mozgólépcsők előtt. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Szerdától elkezdik felújítani a Batthyány tér metró- és HÉV-állomáson az aluljáróból a térre vezető mozgólépcsőt, amely ezután gyorsabban, nagyobb szállítási kapacitással áll majd az utasok rendelkezésére. A felújítás ideje alatt az aluljáróból a Batthyány tér a villamosmegálló, valamint a tér északi oldala felé vezető lépcsőn át érhető el.
Vágólapra másolva!

A BKV Zrt. közleménye szerint 2017. szeptember 6-án kora délelőttől lezárják a mozgólépcsőt.

Mint írták, a munkálatok időzítésekor figyelembe vették a fővárosban megrendezett nyári kulturális és turisztikai rendezvényeket. Ugyanakkor az aluljáró és a felszín között elhelyezkedő három régebbi gyártmányú,

44 éves mozgólépcső megbízhatósága az elmúlt időszakban csökkent, ezért vált szükségessé cseréjük.

A munkavégzés volumenét jelzi, hogy a régi elemek szétszerelését követően daruval történik majd a kiemelésük, ezt követően különféle geodéziai mérésekre, majd az új szerkezet beemelésére, összeszerelésre és beállítására kerül sor.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Ez idő alatt a Batthyány térre, illetve a Bem rakpartra az aluljáró lépcsői vehetők igénybe.

A munkálatok várható befejezési határideje 2017. december 4.

A cserét követően az új mozgólépcsők gyorsabbak és megbízhatóbbak lesznek, valamint nagyobb szállítási kapacitással rendelkeznek majd.