Nem hagyja abba a nyugdíjasok megalázását Vona Gábor

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
Nyolc-kilenc hónappal a választás előtt a Jobbik hirtelen nyugdíjastagozatot alapított. Hogy miért alakították? Simicska Lajos pártjának, a Jobbiknak az internetes kiadványa, az Index azonnal címében magyarázza meg: itt a Jobbik válasza a Fidesz nyugdíjasozására. Vagyis, az ő magyarázatuk szerint a Fidesz felháborodása a problematikus, és nem pártelnökük, Vona Gábor páratlanul ocsmány gyalázkodása. 
Vágólapra másolva!

Mint többször megírtuk, Vona Gábor a közösségi oldalán gyalázta a nyugdíjasokat, azt írta róluk - más gyalázkodás mellett - , hogy a szájukból szennyvíz folyik.

A felháborodás hihetetlen nagy volt, nyugdíjasok tömegesen fejezték ki elkeseredettségüket, hogy így mer beszélni róluk egy parlamenti párt elnöke. A Fidesz is határozottan tiltakozott az idős emberek becsmérlése ellen.

Vona Gábor nem volt hajlandó bocsánatot kérni. Egyes vélemények szerint azért nem, mert felmérések szerint a nyugdíjasokat eleve taszítja az antiszemita és korrupciós botrányokkal tarkított Jobbik. Vagyis, hogy teljesen felesleges szerintük megkövetni az idős embereket. Simicska tévéjében több ilyen beszélgetés egyértelműen erre utalt.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Valószínűleg Vona megijedt egy idő után attól az elemi felháborodástól, ami rázuhant. Ezért most kitalálta, hogy nyugdíjastagozatot alakít. Hirtelen eszébe jut a Jobbiknak, a megalakulásuk után tizenvalahány évvel. És a választások előtti őszőn, a nyugdíjasbotrányuk után.

Az átlátszó, nevetséges, és persze szomorú trükközésnek eredménye nyilvánvalóan nem lesz, inkább az a furcsa, hogy megint csak látszik, mennyire lebecsüli az idős embereket Vona. Hogy gondolhatja, hogy ezt elhiszik neki? Hogy ilyen ocsmányságok után hirtelen érdekli Vonát az idős emberek sorsa? Hogy nézheti le Vona ennyire a nyugdíjasokat?

Az új nyugdíjaselnököt Makai Tibornak hívják. Gyűlésükön saját bevallásuk szerint nagyjából ötvenen voltak. Vonát is hozzászámolva.

Röviden: nem hagyja abba Vona Gábor a nyugdíjasok megalázását.