Csörgőkígyó mart meg egy felsőtárkányi férfit

Vágólapra másolva!
Több egzotikus állatot is tartott otthon a férfi, többek között tizenegy texasi csörgőkígyót. Az állatokat a természetvédelmi hatóság lefoglalta és elvitte. 
Vágólapra másolva!

Veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése miatt bíróság elé állította az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azt a férfit, akit idén júliusban az otthonában

etetés közben harapott meg egy texasi csörgőkígyó.

A 60 éves férfi már régóta tart különböző egzotikus állatokat, köztük hüllőket is. A felsőtárkányi lakásán egy hátsó teraszról nyíló helységben üvegterráriumokat rendezett be a kígyói számra. Összesen

tizenegy texasi csörgőkígyót tartott otthon,

akiket gondozott és etetett. A kamra ajtaja fölé egy „ZOO” feliratú táblát tett, az ajtóra pedig egy figyelmezető feliratot ragasztott, így próbálta meg elkerülni, hogy bárki bemenjen oda.

A férfi július 20-án kórházba került, mert

etetés közben az egyik kígyó megmarta,

és sürgősen ellenszérumot kellett neki beadni. A baleset miatt szereztek tudomást a hatóságok az otthon illegálisan tartott állatokról, amiket a jogszabály szerint csak állatkertben vagy cirkuszban lehet tartani, megfelelő körülmények között. A férfinál tartott házkutatás során talált állatokat a természetvédelmi hatóság lefoglalta és elvitte.

A felsőtárkányi férfi ellen nyomozás indult. Az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság az enyhítő körülményeket figyelembe véve egy év próbaidőre bocsátotta.