Bevallotta, hogy megölte a férjét, mégis majdnem megúszta

Vágólapra másolva!
Majdnem megúszta a 17 évvel ezelőtti gyilkosságot egy szegvári asszony. 2000-ben ő maga jelentette be a rendőrségen, hogy eltűnt a férje. Akkor tagadta, hogy bármit tudna róla, 15 évvel a gyilkosság után viszont bevallotta, hogy megölte. Részletes vallomást tett. Egyszer már ejtették ellene a vádat, akkor visszavonta a beismerő vallomását, és szabadon kellett engedniük, most újra vádat emeltek ellene a Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztály nyomozói.
Vágólapra másolva!

Az eltűnt férfi barátja korábban az Origónak azt mondta, dolgos embernek ismeri az asszonyt, házasságuk pedig normálisnak tűnt számára. Arról is beszélt, hogy a férfi is megbízható és jó munkaerő volt. Nem is értette, hova tűnhetett, hiszen úgy gondolta, nem tudná elhagyni a két gyerekét, akiket nagyon szeretett.

Amikor az asszony 2000-ben bejelentette a férje eltűnését, azt mondta, egyik pillanatról a másikra nyoma veszett. Arról is beszélt, hogy Németországban lehet.

A férfit a Csongrád megyei rendőrök azonnal keresni kezdték, de nem találták.

Egyszer ugyan felröppent a hír, hogy látták Szegváron, de a családjánál nem jelentkezett. Eközben az asszony a férfi távollétében, 2002-ben elvált tőle. 2007-ben halottnak nyilvánították Zoltánt.

Majdnem megúszta

Egy gyilkosság esetében - ha nincs semmilyen minősítő körülmény - az elévülési idő 15 év. Ezután már

nem lehet felelősségre vonni a gyilkost.

Csak 34 nap választotta el a szegvári asszonyt attól, hogy megússza a gyilkosságot, amikor újra kihallgatták a rendőrök. Akkor viszont beismerő vallomást tett. Részletesen elmondta,

hogyan ölte meg a férjét és ásta el a szántóföldön.

Azt mondta, éjjel szántott, amikor a férje részegen rátört, és kirángatta a traktorból. Akkor ő megragadta a traktorban lévő pajszervasat és egyszer lesújtott rá. Aztán többször is megütötte a férfit,

gyakorlatilag agyonverte.

Amikor biztos volt benne, hogy meghalt, elásta, majd elindult haza, aztán visszatért, hogy felvegye a gyilkos eszközt, autóba tegye, elvigye a Tiszáig és beledobja.

Nincs holttest

– idézi a Zsaru magazin Balog Gábor alezredes szavait.

Rendőrkutyákkal, még detektorokkal is keresték a holttestet és nemcsak a rendőrök, hanem katonák és önkéntesek is. Ennek ellenére

a férfi földi maradványai a mai napig nem kerületek elő.

A nyomozók most azon gondolkoznak, lehetséges, hogy azért nem találták meg, mert a csaknem 15 év alatt jelentős mértékben megváltozott a telek. Halastó, sziklakert és garázs is épült a környékre. Bár a rendőrök ezeket a területeket is átvizsgálták, de hiába. Az asszonyt 2015-ben letartóztatták, de mivel

visszavonta a vallomását, és a holttestet sem találták meg, szabadon kellett engedniük.

Petőfi Attila vezérőrnagy csoportja, a Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztály nyomozói most újra megvádolták a nőt a férje meggyilkolásával. Az asszony szabadlábon védekezik.