Kokaint rendeltek Amerikából, csúnyán megjárták

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a két váci férfi, akik fél kilogramm kokaint rendeltek az Egyesült Államokból. Lebukásuk története filmszerű.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az egyik váci férfi egy Kaliforniában élő társától rendelt 2015. júniusában egy kábítószerszállítmányt,

hamis névvel, hamis címre.

A két férfi a feladás helyére, a feladó nevére, a címzett magyarországi lakhelyére, és nevére is valótlan adatokat használt. Az elsőrendű vádlott egy gyerekkori barátját - a másodrendű vádlottat - kérte meg, hogy vegye át a csomagot. Ehhez két SIM kártyát adott neki: kikötötte, hogy az egyiken vele beszélhet, míg a másikon a csomagot kiszállító futárszolgálattal.

A kiszállítás napján azonban,

az utolsó pillanatban a futárszolgálatnak megadott címet megváltoztatták,

arra hivatkozva, hogy nem tartózkodnak az eredetileg megadott címen. Egy másik utcába, vagy közterületre kérték a csomag kiszállítását.

A másodrendű vádlott a megbeszéltek szerint a lakóhelyéhez közeli utcában vette át a másfél kilónyi kokaint, amit étrend kiegészítőnek álcáztak.

A férfi csak azzal nem számolt, hogy a futár rendőr volt.

A NAV I. számú Repülőtéri Igazgatósága ugyanis a küldeményt már az országba érkezésekor ellenőrizte. A szervezet pedig azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A másodrendű vádlottat a helyszínen elfogáták, a szökésben lévő, elsőrendű vádlottal szemben a távollétében emelt vádat a főügyészség. Az, hogy pontosan kitől rendelték a kábítószert, egyelőre nem derült ki.