Fidesz: Gyurcsány a Soros-terv alapján migránsokkal árasztaná el Európát

2017.08.29. 12:21

Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció a Soros-terv végrehajtásán, a migránsok beengedésén dolgozik, és a magyar határkerítés lebontását akarja - mondta Hidvéghi Balázs. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint míg Európában egymást érik a terrortámadások, a volt miniszterelnök és pártja még mindig nem látja az összefüggést a bevándorlás és a terrorizmus veszélyének növekedése között.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) a Soros-terv végrehajtásán, a migránsok beengedésén dolgozik, és a magyar határkerítés lebontását akarja. Hidvéghi Balázs azt mondta, Gyurcsány Ferenc kampánynyitóra készül a hétvégén, ahol Európáról akar beszélni. A Fidesz kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a DK az Európát elárasztó migrációs hullámot akarja megerősíteni. 

Gyurcsány elszaladt Brüsszelbe

Hidvéghi elmondta azt is, hogy Gyurcsány Ferenc a kezdetektől fogva nyíltan ellenezte a magyar határ védelmét, majd amikor felépült a kerítés, "elszaladt Brüsszelbe", ahol "bepanaszolta Magyarországot". Májusban pedig még 

Soros György néhány brüsszeli szövetségesét is Magyarország déli határára utaztatták, ahol feleslegesnek minősítették a határzárat" 

- tette hozzá. A kormánypárti politikus idézte Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti (EP) képviselő azon kijelentését is, amely szerint ő lebontaná a kerítést.

Gyurcsány Ferenc és pártja a kezdetektől fogva ellenzi a déli határt védő kerítéstForrás: Csudai Sándor - Origo

A DK folyamatosan részt vesz a Magyarország elleni támadásokban Brüsszelben - folytatta Hidvéghi Balázs -, Niedermüller Péter volt például "az egyik kitalálója és a fő támogatója" a Magyarországot pellengérre állító jelentésnek. Megjegyezte: az EP-képviselő az egyik fő támogatója annak "a bevándorlást szervező ügynökségnek" is, amelyet európai szinten készülnek létrehozni, és ami "színtisztán a Soros-tervben szereplő egyik alappillér".  Hozzáfűzte, a DK azt is ellenzi, hogy nemzeti szinten lehessen védeni a határokat, ezeket a jogosítványokat Brüsszelbe telepítené. Ez szintén "a Soros-tervben szereplő egyik fő kitétel" - jelentette ki.

Európában egymást érik a terrortámadások, ám a volt miniszterelnök és pártja még mindig nem látja az összefüggést a bevándorlás és a terrorizmus veszélyének növekedése között - mondta.

Hidvéghi Balázs összegzése szerint a DK mindezzel kockára tenné az ország biztonságát, és "egyértelműen növelnék hazánkban is a terrorveszélyt".

"Az embereket nem lehet hülyének nézni"

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik szerint nem Vona Gábornak, a párt elnökének kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek, a kommunikációs igazgató úgy reagált: az embereket nem lehet hülyének nézni, és nem lehet sértegetni még Vona Gábornak sem. Szavai szerint a Jobbik elnöke több mint egy hónapja folyamatosan sértegeti a magyar idősek egy jelentős részét, ami miatt várják tőle a bocsánatkérést. Azzal, hogy ezt nem teszi meg, saját magáról és pártjáról állít ki bizonyítványt - tette hozzá.

"Vona Gábor egy hónapja folyamatosan sértegeti a nyugdíjasokat"Szabó Gábor - Origo

Az MSZP oktatási programjáról tartott sajtótájékoztatót Hidvéghi Balázs kérdésre úgy kommentálta, hogy a szocialisták oktatáspolitikája egyszer már csúfosan megbukott. Az MSZP-kormányok idején iskolákat zártak be, "minden szempontból lefelé ment az oktatás" - mondta, hangsúlyozva, hogy ezzel szemben a Fidesz-kormány alatt kiszámítható, államilag koordinált oktatáspolitika zajlik,  folyamatosak a fejlesztések, bővült az ingyenes gyermekétkeztetés köre,  egyre több diák kapja ingyen a tankönyveit, és a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelési program indult el a pedagógusoknak. Szerinte ha a szocialisták megint lehetőséget kapnának, újra rombolnának.