Szijjártó: Magyarország érdeke vezérli a külpolitikát

Vágólapra másolva!
A magyar külpolitikát továbbra is Magyarország érdeke vezérli biztonsági, politikai és gazdasági kérdésekben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az őszi misszióvezetői értekezleten hétfőn, Budapesten.
Vágólapra másolva!

A miniszter a nagykövetségek, főkonzulátusok vezetői előtt arról beszélt, hogy a biztonságpolitikai kihívás Európában fokozódni fog, a bevándorlás kérdése pedig egy éles megosztó vonal marad a tagállamok között.

Arra kérte a jelenlévőket, hogy ne engedjék magukat eltéríteni attól az állásponttól, hogy Európa biztonsági helyzetén igenis lehet javítani, helyre lehet állítani azt.

Ehhez más európai politikát kell folytatni, az EU vezetőinek azért kellene összeülniük, hogy ezeket a kérdéseket megoldják és nem azért, hogy egyes tagállamokat „kipécézzenek” - mondta Szijjártó Péter. Arra is felhívta a figyelmet, hogy több európai országban választások lesznek.

- tette hozzá a miniszter, aki szerint nem szabad engedni, hogy az országot méltatlanul, érdemtelenül, sokszor gyalázatos módon bírálják belpolitikai okok miatt.