Válasz nélkül marad, hogy a terroristák gyilkolják az európaiakat

lelőtték a barcelonai gázolás elkövetőjét
Members of TEDAX-NRBQ (Technician Specialist in Deactivation of Explosive Artifacts) on the site where Moroccan suspect Younes Abouyaaqoub was shot on August 21, 2017 near Sant Sadurni d'Anoia, south of Barcelona, four days after the Barcelona and Cambrils attacks that killed 15 people. Spanish police said on August 21, 2017 that they have identified the driver of the van that mowed down pedestrians on the busy Las Ramblas boulevard in Barcelona, killing 13. The 22-year-old Moroccan Younes Abouyaaqoub is believed to be the last remaining member of a 12-man cell still at large in Spain or abroad, with the others killed by police or detained over last week's twin attacks in Barcelona and the seaside resort of Cambrils that claimed 14 lives, including a seven-year-old boy. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Válasz nélkül marad, hogy a terroristák gyilkolják az európaiakat, és ha Magyarország és Lengyelország nem emelte volna fel a szavát, akkor a„terrorizmust is szétosztják Európában”, és nemcsak Brüsszelben és Párizsban lehetnének merényletek, hanem Budapesten és Varsóban is - jelentette ki az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Vágólapra másolva!

A kutató azon az állásponton van, hogy a brüsszeli politikai elit már nem képes arra, hogy hátraarcot hajtson végre az illegális bevándorlás kezelésének a kérdésében, ezért

egyre több országban nemzetállami kézbe veszik a problémát.

Mivel az EU nem képes megoldást találni a migrációs problémára, az uniós polgárok egyre kevésbé tolerálják a jelen helyzetet, így kénytelenek az országok maguk kezelésbe venni a felmerülő problémát.
Kovács István elmondta, hogy

a V4-ek és Brüsszel csapatában nem történt semmi változás a legutóbbi merénylet óta, csupán megrendült beszédek hangoztak el.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Ugyanakkor a V4-ek azt hangoztatják, hogy a bevándorlás nem adomány és erőforrás, hanem a kultúránkat fenyegető veszély.

- mondta Kovács István.