Bakondi: Fontos, hogy az EU szakítson eddigi migrációs politikájával

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György szerint az Európai Uniónak szakítania kellene az eddigi migrációs politikájával és nem szabadna hagyni azt, hogy nagyobb számban és szervezetten érkezzen illegális migránsok Európába.
Vágólapra másolva!

Bakondi György Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról,hogy a magyar kormányt rengeteg kritika érte, mert intézkedéseket tett az illegális bevándorlás megakadályozására, miközben a nyugati országok a külső határok megvédésének fontosságát hangsúlyozzák. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy

a kerítés és a tranzitzónák miatt úgynevezett kötelezettségszegési eljárás zajlik Magyarország ellen. Szó szerint úgy fogalmazott, hogy : "politikai és jogi nyomásgyakorlás zajlik".

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a magyar kormány sem politikai, sem jogi nyomásnak nem enged, elsődlegesnek tekinti a magyar állampolgárok biztonságát, és ezért mindent megtesz.

- emelte ki Bakondi György.

Bakondi az M1 reggeli műsorában azt mondta, hogy a Magyarországra látogató turisták biztonsága az utóbbi időben felértékelődött. Jelenleg a kilencedik legbiztonságosabb turisztikai célpontnak számít az ország, ami mögött komoly szakmai, politikai és emberi erőfeszítés van.