Tovább erősödött a Fidesz

Horizontal
A sympathizer of Hungarian Prime minister's Victor Orban's FIDESZ party lifts a paper in the crowd in front of the National Museum of Budapest on March 15, 2015 during the official commemoration of the 167th anniversary of the 1848-1849 Hungarian revolution and independence war. The revolution in the kingdom of Hungary grew into a war for independence from the Habsburg rule. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Augusztusban tovább növelte az előnyét a Fidesz-KDNP, miközben az ellenzék továbbra sem tudott új szavazókat maga mögé állítani - derült ki az ZRI Závecz legfrissebb felméréséből. Sőt, az MSZP népszerűsége tovább csökken, Botka László botrányai és a párton belüli háború miatt egyre többen fordulnak el a szocialistáktól.
Vágólapra másolva!

Folytatódott a Fidesz támogatottságának hullámzása,

ezúttal 24-ről 26 százalékosra nőtt a párt tábora.

A Jobbik híveinek aránya három hónapja változatlan, 13 százalékos. Az MSZP támogatottsága az elmúlt hónapban két százalékponttal csökkent, jelenleg a választókorú népesség 10 százaléka sorakozik fel mögéjük.

A DK tábora maradt 4 százalékos, az LMP-é kissé emelkedett – 2-ről 3 százalékra. Továbbra is öt párt áll 1 százalékon: a Momentum, az Együtt, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd. A pártot nem választók aránya valamivel csökkent, a múltkori 38-ról 36 százalékra.

Forrás: ZRI Závecz

Nagy Fidesz-előny

A biztos pártválasztók körében

a Fidesz 43 százalékot ér el,

a Jobbik 20, az MSZP 17 százalékos. Az elkötelezett és aktív szavazók 8 százaléka támogatja a DK-t, 5 százaléka az LMP-t. Az Együtt 2 százalékos, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd 1-1 százalékos - ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet augusztus közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.

Forrás: ZRI Závecz