Agresszív rab tartotta rettegésben a börtönt

Vágólapra másolva!
Több rabot tartott rettegésben egy férfi az algyő-nagyfai börtönben. Volt akitől cigarettát és kávét követelt, de volt akinek az autóját akarta megszerezni. Másokat egész egyszerűen megvert.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi első alkalommal

kést szorított egy másik rab torkához, és azt követelte, hogy töltse fel a telefonját, és küldessen neki a hozzátartozóival cigarettát, és kávét.

A másik rab ezt meg is tette.

A férfi ezután egy újabb cellatársát kezdte el zaklatni. Azt mondta neki, hogy

Amikor ezt nem akarta megtenni,

többször ököllel megütötte, és egy késsel hadonászott előtte. Aztán a saját hasát vágta meg és azt mondta, ha nem teszi amit mond, azt mondja az őröknek, hogy a cellatársa vágta meg.

A harmadik rabtól, akit fenyegetett az autóját akarta megszerezni. Mindenhova követte, és azt mondta neki, hogy a védelme alatt áll és jobb, ha együttműködik vele.

Többször tört, zúzott a börtönben, hogy az erejét mutassa. Aztán egy üres adásvételi szerződést kéretett be a börtönbe és megfenyegette a rabtársát, hogy ha nem írja alá, akkor nagyon rosszul jár.

A megfenyegetett rab végül alá is írta az adásvételi szerződést, de hamis adatokat adott meg és még azelőtt szólt a történtekről az őröknek, hogy azt kijuttatták volna börtönből. Miután fegyelmi eljárás indult ellene, megfenyegette rabtársát, hogy megöli őt és a családját.

Később azt követelte, hogy adja vissza neki az autó árát, 800.000 forintot, noha azt soha nem adta oda.

Egy másik rabot, aki tőle szintén nagyon tartott rávette arra, hogy verje meg azt a férfit, akitől az autót meg akarta szerezni.

Az agresszív férfi ellen mind a három eset miatt eljárás indult.