Baloldali káosz: megtalálták Botka utódját?

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc
Ok az örömre
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc kész lemondani a befutó listás helyéről a közös baloldali listán, azonban cserébe azt kéri, hogy felesége, Dobrev Klára legyen a miniszterelnök-jelölt - értesült a Figyelő. A lap szerint egyre nagyobb az elégedetlenség az MSZP-ben Botka László sikertelensége miatt, legutóbb Hiller István ment neki a miniszterelnök-jelöltnek.
Vágólapra másolva!

Az MSZP minapi vezetőségi ülésén

Hiller István választmányi elnök nekiment Botka László miniszterelnök-jelöltnek.

Hiller állítólag nem elégedett Botkával, mert nem hozza az eredményeket. Nem tetszik neki, hogy kudarcot vallott a szövetségi politika, eddig egyetlen mérhető formáció sem csatlakozott a szocikhoz - írta Figyelő.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége lesz a közös baloldali miniszterelnök-jelölt? Forrás: MTI/Marjai János

A lap szerint szerint Gyurcsány Ferenc kész eleget tenni Botka azon követelésének, hogy lemond közös listás helyéről. A volt miniszterelnök ugyanakkor nem adja magát azért ilyen könnyen, cserében annyit kér, hogy felesége,

Dobrev Klára legyen a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Gyurcsány ezzel bebizonyítja lehetséges szövetségeseinek, hogy kész "áldozatot" vállalni, és megfelelni Botka feltételének, valamint Gyurcsány felesége révén közel maradhat a frontvonalhoz.

Kunhalmi neve is szóba került már

Mint arról az Origo is beszámolt, hétről hétre változnak a nevek, hogy kik lehetnek Botka László utódjai a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként. A Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely után újabb név röppent fel Botka László utódaként, aki a szocialista pletykák szerint nem más, mint Kunhalmi Ágnes. Állítólag sokan örülnének a fiatal politikus előrébb lépésének, akinek neve azután merült fel, hogy az MSZP budapesti elnöksége Kunhalmit bízta meg a fővárosi kampány vezetésével. Hogy

Kunhalminak mi lesz a feladata a kampány vezetőjeként, azt nem tudni.

Ugyanis egy nappal Kunhalmi kinevezése előtt Botka László a XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet jelölte ki a budapesti választási felkészülésért felelős politikusnak.

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke is mozgolódik Forrás: MTI/Nyikos Péter

Mesterházy is mocorog

Legutóbb Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke ment neki Botkának. Gyurcsány Ferenc demokrata - mondta az Egyenes Beszédben Mesterházy, természetesen annak tudatában, hogy ezért vitába keveredhet Botka Lászlóval. A korábbi MSZP-kormányzásról annyit mondott: „rosszul kormányoztunk", majd hozzátette: „sokszor közösen rontottunk el dolgokat". Itt a volt miniszterelnökre, Gyurcsány Ferencre utalt.