Nem történt rendkívüli esemény a központi ünnepségeken

2017. augusztus 20. tüzijáték
Az ünnepi tűzijáték a Duna felett csakúgy, mint az előző években, augusztus 20-án este 9 órakor kezdődik majd.
Vágólapra másolva!
Biztonsági szempontból nem történt rendkívüli esemény az augusztus 20-ai központi rendezvényeken - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. 
Vágólapra másolva!

Kara Ákos azt mondta, a biztonság tekintetében két kockázati tényező volt.

Az Európát uraló terrorveszély miatt több intézkedésre volt szükség, emellett az időjárásra is fokozottan kellett figyelni.

A biztonság érdekében reggel úgy döntöttek, hogy a légi parádét lerövidítik, az ejtőernyős ugrásokat törölték a programból - idézte fel az NFM államtitkára.

Az operatív törzs vezetője az M1 műsorában köszönetet mondott valamennyi rendvédelmi dolgozó, tűzoltó, katona, mentődolgozó, önkéntes, civil szervező munkájáért, akik a fővárosban és az országszerte megtartott ünnepi rendezvények lebonyolításában segítettek.

Ünnepi tűzijáték a Duna felett, az Országház előtt 2017. augusztus 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás


Az ünnepi rendezvényeken sokan vettek részt annak ellenére, hogy rossz idővel indult a vasárnap. Több tízezren voltak a Magyar Ízek Utcájában, és csaknem 8 ezren nézték meg a Szent Koronát a parlamenti nyílt napon. A hagyományos Szent Jobb-körmeneten is sokan vettek részt, és az esti ünnepi tűzijátékot is több százezren követték végig - mondta el Kara Ákos.